Stern ontslaat financieel directeur Joris ten Brink

Stern Groep belegt op 1 juli 2015 een Buitengewone Algemene Vergadering, met als agendapunt het voorgenomen ontslag van directeur Joris ten Brink door de Raad van Commissarissen.

De Raad is "na rijp beraad tot de conclusie gekomen dat de vennootschap de komende jaren een chief financial officer nodig heeft met meer operationele ervaring en capaciteiten dan de huidige cfo."

De financiële huishouding van Stern Groep is weliswaar op orde, maar de komende jaren moet de verbetering van de resultaten vooral komen uit de verdere optimalisering van de operationele processen van de werkmaatschappijen en de benutting van internet en andere communicatiemiddelen. "De heer Ten Brink heeft zich op financieel gebied bewezen maar ontbeert de vereiste ervaring en leiderschap om met Stern Groep de volgende stap te maken in de ontwikkeling van het concern."
Hem is een, volgens Stern, passende alternatieve functie aangeboden, "maar hij heeft laten weten daar geen gebruik van te willen maken. Ook is een gesprek over een mogelijke minnelijke regeling tot dusverre niet mogelijk gebleken".

Reacties

Een CFO die de operationele processen gaat verbeteren en internet beter gaat benutten…… natuurlijk…. zijn er echt beursanalisten en aandeelhouders die dat geloven?

Geplaatst door: Ricardo op

een cfo moet ondersteund worden
door een sterk marketing team, slecht vertegenwoordigd bij automotive bedrijven zoals stern en andere, een cfo kan nimmer alleen verantwoording hebben over het geheel van visie ect.

Geplaatst door: carel sommer op

Waarom verwijderen jullie reacties? Mag er geen kritisch geluid over Stern worden gepubliceerd?

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 20-04-2015 13:55.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 20-04-2015 14:13.

Geplaatst door: Koos op

De AM-redactie verwijdert reacties die anoniem zijn en/of beledigende taal bevatten. Kritiek is bij ons altijd welkom, maar dan wel met open vizier en een respectvolle formulering. Zeker bij de reacties op berichtgeving over Stern wordt regelmatig gezondigd tegen deze uitgangspunten.

Geplaatst door: Maarten Molenaar AM-redactie op

Beste meneer Molenaar… Respect voor het beleid van AM, dit online-magazine moet niet verworden tot een medium voor persoonlijke aanvallen en op die persoon gerichte vuilspuiterij. Helemaal eens, vooral uw wens voor een ‘respectvolle formulering” slaat de spijker op z’n kop. Het gaat dus om de formulering, de inhoud doet er verder niet toe. Het door u klakkeloos overgenomen persbericht van Stern kent, taalkundig gezien, een behoorlijk respectvolle formulering . Inhoudelijk echter heb ik nog nooit een zichzelf respecterende, beursgenoteerde onderneming een van haar directieleden zo en public en gemeen bij de enkels zien afzagen. Bijzonder respectloos en heel ver onder de gordel. Dat mag dan blijkbaar wel. Het is opvallend dat u, als redactie, weet te melden dat richting Stern in berichtgeving regelmatig “gezondigd” wordt tegen de uitgangspunten zoals u die hanteert. Misschien moet u zich ook eens afvragen waar al die wrevel dan vandaan komt, over andere grote dealerholdings kan ik op internet niet zoveel negatiefs vinden. Een uitdaging voor iedere redactie lijkt me. Of is dat te weinig respectvol geformuleerd??

U zult mijn verhaal ongetwijfeld verwijderen, want anoniem. Dat is uw goed recht maar jammer is het wel.

REACTIE AM: Een prima reactie, qua inhoud en formulering. Geen reden tot verwijderen. Wel jammer van het pseudoniem.

Geplaatst door: Stern Watcher op

Aanvulling op de reden van ontslag…

Bestuursvoorzitter Henk van der Kwast van Stern Groep nv (STRN.AE) staat volledig achter het besluit van de Raad van Commissarissen (RvC) tot het voorgenomen beslag van CFO Joris ten Brink, nadat deze een alternatieve functie binnen het autodealer en -servicebedrijf heeft geweigerd.
“We hebben de afgelopen 2 tot 3 weken uitvoerig met hem gesproken en hem de functie van directeur SternLease aangeboden, maar dat heeft hij geweigerd en is kwaad de deur uitgelopen. Ik betreur dat”, licht Van der Kwast aan Dow Jones toe.
“Ik ben nu 60 en de Raad van Commissarissen wil mijn overvolle portefeuille en agenda in de aanloop naar mijn pensioen toe wat ontlasten door een zwaardere CFO naast mij in de raad van bestuur te zetten en ik ben het daarmee eens”, zegt de CEO, die benadrukt mede namens RvC-voorzitter Adriaan Roggeveen te spreken.
“Joris heeft zijn werk als financieel controller correct gedaan, maar nu, in de volgende fase na de reorganisatie en herstructureringen, heeft Stern een zwaardere CFO, met een andere taakinvulling nodig, vinden de commissarissen, en nogmaals: ik ben het daarmee eens.”
De CEO van Stern zegt desgevraagd dat het logisch is dat de Raad van Commissarissen voorstelt om de directie, inclusief Ten Brink, over het gevoerde beleid in 2014 op de komende aandeelhoudersvergadering op 13 mei decharge te verlenen. “Hij heeft zijn werk gewoon goed gedaan”, zegt hij.
Stern kondigde het voorgenomen ontslag van Ten Brink tot volledige verrassing van analisten vrijdag tijdens beursuren aan, “maar dat was op last van de AFM”, zegt Van der Kwast.
Ten Brink laat in een reactie aan Dow Jones desgevraagd weten “op dit moment geen behoefte te hebben aan commentaar”.

Geplaatst door: Ruud Kraaij op

Joris heeft vast een grote mond tegen van der kwast gehad en moet dat nu bezuren. Het is echt niet de raad van commissarissen die deze beslissing heeft genomen. Van der kwast trekt aan de touwtjes bij deze marionetten. Automobielmanagement.nl verwijderd reacties vanwege bedreiging door Kwast zijn advocaten sinds december vorig jaar, de reacties daarvoor blijven gewoon staan. Over open vizier gesproken, publiceer dan de brief van keje molenaar dan ook maar even.
VAN DRUK VANUIT STERN RICHTING AM IS GEEN ENKELE SPRAKE. DIT DEEL VAN BOVENSTAANDE REACTIE IS DAN OOK VOLLEDIG UIT DE LUCHT GEGREPEN.
MAARTEN MOLENAAR, NAMENS DE AM-REDACTIE.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 11-05-2015 13:45.

Geplaatst door: Cees op

Ik hoop dat Joris straks de lef heeft zijn mond open te doen, hij heeft al die jaren naast van der kwast gezeten en weet als geen ander wat zich bij Stern heeft afgespeeld. Dat worden geen fraaie verhalen als je stern van binnen kent. Angst onder personeel, fraude met subsidies, beloften om mensen zich over de kop te laten werken en vervolgens niet nakomen. Alle levering door van der kwast zijn eigen bedrijfjes er iets over durfen te zeggen staat gelijk aan ontslag aanvragen op de meest oneervolle manier. Ik ben zelf ex stern medewerker en heb vele lotgenoten gesproken. Opkomen voor de oneerlijk behandelde klant, voor een collega of voor jezelf werd direct afgestraft op een mens onerende manier. Ook collega’s worden onder druk gezet je te treiteren om je op de goedkope manier te lozen. Vele medewerkers die op deze manier behandeld zijn gingen door een diep dal omdat het werk hun leven was. Allen die ik gesproken heb zijn uiteindelijk blij dat ze van de enorme druk op henzelf en hun gezin verlost zijn, maar er waren er ook bij die zo diep zaten dat ze serieus geprobeerd hebben er een einde aan te maken. Joris heeft zijn werk prima gedaan en ik heb bewondering voor hem dat hij dat al die jaren onder de enorme druk van van der Kwast heeft volgehouden. Het stemrecht van van der Kwast is groot, maar niet zo groot dat de andere aandeelhouders niet in Joris maar juist in van der kwast het vertrouwen opzeggen. Er is in de laatste jaren te veel gebeurd en naar buiten gekomen om hier de ogen voor te sluiten. Zeker de fraudes met gemeenschapsgeld zijn ontsproten aan het brein van van der Kwast.

Geplaatst door: Cees op

Familie Blokker trekt zich terug uit Stern in navolging van Kempen. Waar rook is is vast wel een vuurtje. Kijk naar crediteuren van Stern, de uitstaande rekeningen zijn nog nooit zo hoog en oud geweest. Kijk naar de aankoop van Mango, zogenaamd geheel buiten van der kwast om besloten door de RVC. Het zijn te veel toevalligheden en het rommelt al een poosje tussen van der kwast en ten Brink. Gewetenswroeging bij Joris? Van plan geweest om openheid van zaken te geven over de twijfelachtige transacties tussen van der kwast zijn bedrijfjes en stern, vragen over leveranties van het bedrijf van mevrouw van der kwast waar stern de grootste afnemer is? De waarheid gaat boven tafel komen, ik hoop voor de Stern werknemers heel snel. De ongezonde druk in de Stern bedrijven gaat ten koste van de gezondheid van velen, dit is mijzelf verteld door de bedrijfsarts waar stern klant is. Deze heeft de signalen doorgegeven aan Rob de Groot, de personeelsmanager van Stern maar had het idee dat hij geen gehoor vond.

Geplaatst door: Cees op

Leuk stukje over van der kwast op ftm.nl, hier laat hij zijn ware aard weer zien in zijn commentaar. Hij vind zichzelf slim en de rest van de wereld dom. Hij praat over zijn bedrijf maar vergeet de andere eigenaren. Echt een kat in het nauw met zijn steeds vreemdere sprongen.

Geplaatst door: Cees op

Toch vreemd, de hele dag hangt Stern rond de 12 euro op de beurs, op het einde verkoop van 25 aandelen voor 12,84 in de hoop de volgende dag hoger te starten?

Geplaatst door: Cees op
Stern ontslaat financieel directeur Joris ten Brink - Automobielmanagement.nl

Stern ontslaat financieel directeur Joris ten Brink

Stern Groep belegt op 1 juli 2015 een Buitengewone Algemene Vergadering, met als agendapunt het voorgenomen ontslag van directeur Joris ten Brink door de Raad van Commissarissen.

De Raad is "na rijp beraad tot de conclusie gekomen dat de vennootschap de komende jaren een chief financial officer nodig heeft met meer operationele ervaring en capaciteiten dan de huidige cfo."

De financiële huishouding van Stern Groep is weliswaar op orde, maar de komende jaren moet de verbetering van de resultaten vooral komen uit de verdere optimalisering van de operationele processen van de werkmaatschappijen en de benutting van internet en andere communicatiemiddelen. "De heer Ten Brink heeft zich op financieel gebied bewezen maar ontbeert de vereiste ervaring en leiderschap om met Stern Groep de volgende stap te maken in de ontwikkeling van het concern."
Hem is een, volgens Stern, passende alternatieve functie aangeboden, "maar hij heeft laten weten daar geen gebruik van te willen maken. Ook is een gesprek over een mogelijke minnelijke regeling tot dusverre niet mogelijk gebleken".

Reacties

Een CFO die de operationele processen gaat verbeteren en internet beter gaat benutten…… natuurlijk…. zijn er echt beursanalisten en aandeelhouders die dat geloven?

Geplaatst door: Ricardo op

een cfo moet ondersteund worden
door een sterk marketing team, slecht vertegenwoordigd bij automotive bedrijven zoals stern en andere, een cfo kan nimmer alleen verantwoording hebben over het geheel van visie ect.

Geplaatst door: carel sommer op

Waarom verwijderen jullie reacties? Mag er geen kritisch geluid over Stern worden gepubliceerd?

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 20-04-2015 13:55.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 20-04-2015 14:13.

Geplaatst door: Koos op

De AM-redactie verwijdert reacties die anoniem zijn en/of beledigende taal bevatten. Kritiek is bij ons altijd welkom, maar dan wel met open vizier en een respectvolle formulering. Zeker bij de reacties op berichtgeving over Stern wordt regelmatig gezondigd tegen deze uitgangspunten.

Geplaatst door: Maarten Molenaar AM-redactie op

Beste meneer Molenaar… Respect voor het beleid van AM, dit online-magazine moet niet verworden tot een medium voor persoonlijke aanvallen en op die persoon gerichte vuilspuiterij. Helemaal eens, vooral uw wens voor een ‘respectvolle formulering” slaat de spijker op z’n kop. Het gaat dus om de formulering, de inhoud doet er verder niet toe. Het door u klakkeloos overgenomen persbericht van Stern kent, taalkundig gezien, een behoorlijk respectvolle formulering . Inhoudelijk echter heb ik nog nooit een zichzelf respecterende, beursgenoteerde onderneming een van haar directieleden zo en public en gemeen bij de enkels zien afzagen. Bijzonder respectloos en heel ver onder de gordel. Dat mag dan blijkbaar wel. Het is opvallend dat u, als redactie, weet te melden dat richting Stern in berichtgeving regelmatig “gezondigd” wordt tegen de uitgangspunten zoals u die hanteert. Misschien moet u zich ook eens afvragen waar al die wrevel dan vandaan komt, over andere grote dealerholdings kan ik op internet niet zoveel negatiefs vinden. Een uitdaging voor iedere redactie lijkt me. Of is dat te weinig respectvol geformuleerd??

U zult mijn verhaal ongetwijfeld verwijderen, want anoniem. Dat is uw goed recht maar jammer is het wel.

REACTIE AM: Een prima reactie, qua inhoud en formulering. Geen reden tot verwijderen. Wel jammer van het pseudoniem.

Geplaatst door: Stern Watcher op

Aanvulling op de reden van ontslag…

Bestuursvoorzitter Henk van der Kwast van Stern Groep nv (STRN.AE) staat volledig achter het besluit van de Raad van Commissarissen (RvC) tot het voorgenomen beslag van CFO Joris ten Brink, nadat deze een alternatieve functie binnen het autodealer en -servicebedrijf heeft geweigerd.
“We hebben de afgelopen 2 tot 3 weken uitvoerig met hem gesproken en hem de functie van directeur SternLease aangeboden, maar dat heeft hij geweigerd en is kwaad de deur uitgelopen. Ik betreur dat”, licht Van der Kwast aan Dow Jones toe.
“Ik ben nu 60 en de Raad van Commissarissen wil mijn overvolle portefeuille en agenda in de aanloop naar mijn pensioen toe wat ontlasten door een zwaardere CFO naast mij in de raad van bestuur te zetten en ik ben het daarmee eens”, zegt de CEO, die benadrukt mede namens RvC-voorzitter Adriaan Roggeveen te spreken.
“Joris heeft zijn werk als financieel controller correct gedaan, maar nu, in de volgende fase na de reorganisatie en herstructureringen, heeft Stern een zwaardere CFO, met een andere taakinvulling nodig, vinden de commissarissen, en nogmaals: ik ben het daarmee eens.”
De CEO van Stern zegt desgevraagd dat het logisch is dat de Raad van Commissarissen voorstelt om de directie, inclusief Ten Brink, over het gevoerde beleid in 2014 op de komende aandeelhoudersvergadering op 13 mei decharge te verlenen. “Hij heeft zijn werk gewoon goed gedaan”, zegt hij.
Stern kondigde het voorgenomen ontslag van Ten Brink tot volledige verrassing van analisten vrijdag tijdens beursuren aan, “maar dat was op last van de AFM”, zegt Van der Kwast.
Ten Brink laat in een reactie aan Dow Jones desgevraagd weten “op dit moment geen behoefte te hebben aan commentaar”.

Geplaatst door: Ruud Kraaij op

Joris heeft vast een grote mond tegen van der kwast gehad en moet dat nu bezuren. Het is echt niet de raad van commissarissen die deze beslissing heeft genomen. Van der kwast trekt aan de touwtjes bij deze marionetten. Automobielmanagement.nl verwijderd reacties vanwege bedreiging door Kwast zijn advocaten sinds december vorig jaar, de reacties daarvoor blijven gewoon staan. Over open vizier gesproken, publiceer dan de brief van keje molenaar dan ook maar even.
VAN DRUK VANUIT STERN RICHTING AM IS GEEN ENKELE SPRAKE. DIT DEEL VAN BOVENSTAANDE REACTIE IS DAN OOK VOLLEDIG UIT DE LUCHT GEGREPEN.
MAARTEN MOLENAAR, NAMENS DE AM-REDACTIE.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 11-05-2015 13:45.

Geplaatst door: Cees op

Ik hoop dat Joris straks de lef heeft zijn mond open te doen, hij heeft al die jaren naast van der kwast gezeten en weet als geen ander wat zich bij Stern heeft afgespeeld. Dat worden geen fraaie verhalen als je stern van binnen kent. Angst onder personeel, fraude met subsidies, beloften om mensen zich over de kop te laten werken en vervolgens niet nakomen. Alle levering door van der kwast zijn eigen bedrijfjes er iets over durfen te zeggen staat gelijk aan ontslag aanvragen op de meest oneervolle manier. Ik ben zelf ex stern medewerker en heb vele lotgenoten gesproken. Opkomen voor de oneerlijk behandelde klant, voor een collega of voor jezelf werd direct afgestraft op een mens onerende manier. Ook collega’s worden onder druk gezet je te treiteren om je op de goedkope manier te lozen. Vele medewerkers die op deze manier behandeld zijn gingen door een diep dal omdat het werk hun leven was. Allen die ik gesproken heb zijn uiteindelijk blij dat ze van de enorme druk op henzelf en hun gezin verlost zijn, maar er waren er ook bij die zo diep zaten dat ze serieus geprobeerd hebben er een einde aan te maken. Joris heeft zijn werk prima gedaan en ik heb bewondering voor hem dat hij dat al die jaren onder de enorme druk van van der Kwast heeft volgehouden. Het stemrecht van van der Kwast is groot, maar niet zo groot dat de andere aandeelhouders niet in Joris maar juist in van der kwast het vertrouwen opzeggen. Er is in de laatste jaren te veel gebeurd en naar buiten gekomen om hier de ogen voor te sluiten. Zeker de fraudes met gemeenschapsgeld zijn ontsproten aan het brein van van der Kwast.

Geplaatst door: Cees op

Familie Blokker trekt zich terug uit Stern in navolging van Kempen. Waar rook is is vast wel een vuurtje. Kijk naar crediteuren van Stern, de uitstaande rekeningen zijn nog nooit zo hoog en oud geweest. Kijk naar de aankoop van Mango, zogenaamd geheel buiten van der kwast om besloten door de RVC. Het zijn te veel toevalligheden en het rommelt al een poosje tussen van der kwast en ten Brink. Gewetenswroeging bij Joris? Van plan geweest om openheid van zaken te geven over de twijfelachtige transacties tussen van der kwast zijn bedrijfjes en stern, vragen over leveranties van het bedrijf van mevrouw van der kwast waar stern de grootste afnemer is? De waarheid gaat boven tafel komen, ik hoop voor de Stern werknemers heel snel. De ongezonde druk in de Stern bedrijven gaat ten koste van de gezondheid van velen, dit is mijzelf verteld door de bedrijfsarts waar stern klant is. Deze heeft de signalen doorgegeven aan Rob de Groot, de personeelsmanager van Stern maar had het idee dat hij geen gehoor vond.

Geplaatst door: Cees op

Leuk stukje over van der kwast op ftm.nl, hier laat hij zijn ware aard weer zien in zijn commentaar. Hij vind zichzelf slim en de rest van de wereld dom. Hij praat over zijn bedrijf maar vergeet de andere eigenaren. Echt een kat in het nauw met zijn steeds vreemdere sprongen.

Geplaatst door: Cees op

Toch vreemd, de hele dag hangt Stern rond de 12 euro op de beurs, op het einde verkoop van 25 aandelen voor 12,84 in de hoop de volgende dag hoger te starten?

Geplaatst door: Cees op