Tesla Model Y krijgt 5 sterren van Euro NCAP

De Tesla Model Y heeft een hoogste 5-sterren veiligheidsbeoordeling ontvangen van Euro NCAP. Vooral de software-achtige veiligheidsvoorzieningen van de in de Duitse Tesla-fabriek gebouwde auto wisten de beoordelaars te imponeren.

Het model ontving ook een score van 98 procent in Euro NCAP’s Safety Assist categorieTesla (2022)

“Euro NCAP’s resultaten demonstreren onze toewijding aan veiligheid en de impact van recente verbeteringen die zijn toegevoegd aan alle varianten van Model Y, zoals Rear Underbody Casting, Centrale Airbag, Multi-Collision Braking en Collision Avoidance Driver Monitoring System,’” laat Tesla Nederland weten.

Model Y ontving de hoogste Overall Score van alle auto’s die zijn getest volgens Euro NCAP’s nieuwste en strengste testprotocol. Het model ontving ook een score van 98 procent in Euro NCAP’s Safety Assist categorie. Deze evalueert de actieve veiligheidsvoorzieningen, zoals het vermogen tot het vermijden van ongelukken, het verminderen van verwondingen en het voorkomen van bestuurders die ongewild uit hun rijbaan sturen (Test uitgevoerd met Model Y met Tesla Vision, het camera- en neuralnetverwerkingsysteem). Model Y heeft verder ook een score van 97 procent behaald in de Adult Occupant Protection categorie – wederom de hoogste score van alle auto’s die zijn getest volgens dit protocol.

Lees ook:

ANWB: laadtarief Tesla verdubbeld 

Tesla Model Y krijgt 5 sterren van Euro NCAP - Automobielmanagement.nl

Tesla Model Y krijgt 5 sterren van Euro NCAP

De Tesla Model Y heeft een hoogste 5-sterren veiligheidsbeoordeling ontvangen van Euro NCAP. Vooral de software-achtige veiligheidsvoorzieningen van de in de Duitse Tesla-fabriek gebouwde auto wisten de beoordelaars te imponeren.

Het model ontving ook een score van 98 procent in Euro NCAP’s Safety Assist categorieTesla (2022)

“Euro NCAP’s resultaten demonstreren onze toewijding aan veiligheid en de impact van recente verbeteringen die zijn toegevoegd aan alle varianten van Model Y, zoals Rear Underbody Casting, Centrale Airbag, Multi-Collision Braking en Collision Avoidance Driver Monitoring System,’” laat Tesla Nederland weten.

Model Y ontving de hoogste Overall Score van alle auto’s die zijn getest volgens Euro NCAP’s nieuwste en strengste testprotocol. Het model ontving ook een score van 98 procent in Euro NCAP’s Safety Assist categorie. Deze evalueert de actieve veiligheidsvoorzieningen, zoals het vermogen tot het vermijden van ongelukken, het verminderen van verwondingen en het voorkomen van bestuurders die ongewild uit hun rijbaan sturen (Test uitgevoerd met Model Y met Tesla Vision, het camera- en neuralnetverwerkingsysteem). Model Y heeft verder ook een score van 97 procent behaald in de Adult Occupant Protection categorie – wederom de hoogste score van alle auto’s die zijn getest volgens dit protocol.

Lees ook:

ANWB: laadtarief Tesla verdubbeld