Zakenauto van het Jaar 2023: De genomineerden – deel 2

Op 28 september zal tijdens het AM Driving Business Event duidelijk worden welke auto er met de titel Zakenauto van het Jaar vandoor gaat. De top 10 van genomineerde auto’s is vastgesteld door de vakjury, en importeurs hebben inmiddels hun presentaties mogen geven aan de jury tijdens de importeursdag in juli. Welke auto volgt de Kia Niro op?

Shutterstock (2022)

Dit zijn de volgende auto’s die zijn genomineerd, in alfabetische volgorde:

Hyundai Ioniq 5

Futuristisch vormgegeven elektrisch topmodel van Hyundai, dat in niets lijkt op de vorige Ioniq. De Ioniq 5 is bovendien de eerste auto die onder het nieuwe submerk Ioniq op de markt wordt gebracht. Dit jaar moet de Ioniq 6 volgen en de Ioniq 7 staat voor 2023 in de planning.

Kia EV6

Over futuristisch gesproken: de Kia EV6 kan ook in dat rijtje. De auto deelt het platform met de Ioniq 5. En het blijft niet alleen bij een modern uiterlijk, de EV6 maakt het ook waar met zijn vooruitstrevende techniek zoals een 800 volt-systeem. Qua prijs concurreert de auto onder andere met modellen van Tesla en Polestar.

Polestar 2

Dit sportieve EV-merk van het Chinese Geely, waar ook Volvo onder valt, wil dit jaar wereldwijd 50 duizend auto’s afleveren. In Nederland verkocht Polestar vorig jaar ruim 2.500 exemplaren van de Polestar 2. Berijders vallen voor het sportieve rijgedrag maar de beperkte binnenruimte is een minpunt.

Skoda Enyaq

Deze elektrische suv van Skoda schopte het vorig jaar tot Beste Nieuwkomer 2022. Skoda heeft succes met zijn nuchtere benadering van de markt, praktische producten en de mediacampagnes die de auto’s een centrale rol toedichten op de drukke zaterdag van particuliere kopers en leaserijders.

Skoda Kodiaq

De Kodiaq is de tweede auto waarmee Skoda in de top 10 staat van genomineerden voor de prijs van Zakenauto van het Jaar. De Kodiaq is er al sinds 2016 en kan met zijn zeven zitplaatsen gezien worden als de grotere broer van de Enyaq. Het is de enige pure benzineauto in de top 10.

Volkswagen ID.4

Met de ID.4 heeft Volkswagen al een winnaar in huis, de auto werd vorig jaar namelijk uitgeroepen tot ‘World Car of the Year’. Het is de eerste elektrische suv van het merk en een auto die het ook bij de zakelijke rijder in Nederland goed doet. Vooral de goede afwerking en de actieradius tot 520 kilometer (volgens Volkswagen) trekken kopers over de streep.

Volvo XC40

Deze allemansvriend is leverbaar met een hybride, plug-in hybride en volledig elektrische aandrijflijn als Recharge-model. Keuze genoeg dus voor de Nederlandse leaserijder, die de XC40 vooral waardeert vanwege zijn kwaliteit, uitstraling en praktische gebruiksgemak.

Aanmelden

De bekendmaking van de Zakenauto van het Jaar en Beste Nieuwkomer is het feestelijke hoogtepunt van de AM Driving Business Awards. Op 28 september pakken we uit met een boeiend programma en inspirerende sprekers, inclusief de presentatie van het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek 2022. Wil je erbij zijn? Je kan je hier aanmelden.

Lees ook:
Deze auto’s zijn genomineerd voor de titel Zakenauto van het Jaar 2023 – deel 1

Zakenauto van het Jaar 2023: De genomineerden – deel 2 - Automobielmanagement.nl

Zakenauto van het Jaar 2023: De genomineerden – deel 2

Op 28 september zal tijdens het AM Driving Business Event duidelijk worden welke auto er met de titel Zakenauto van het Jaar vandoor gaat. De top 10 van genomineerde auto’s is vastgesteld door de vakjury, en importeurs hebben inmiddels hun presentaties mogen geven aan de jury tijdens de importeursdag in juli. Welke auto volgt de Kia Niro op?

Shutterstock (2022)

Dit zijn de volgende auto’s die zijn genomineerd, in alfabetische volgorde:

Hyundai Ioniq 5

Futuristisch vormgegeven elektrisch topmodel van Hyundai, dat in niets lijkt op de vorige Ioniq. De Ioniq 5 is bovendien de eerste auto die onder het nieuwe submerk Ioniq op de markt wordt gebracht. Dit jaar moet de Ioniq 6 volgen en de Ioniq 7 staat voor 2023 in de planning.

Kia EV6

Over futuristisch gesproken: de Kia EV6 kan ook in dat rijtje. De auto deelt het platform met de Ioniq 5. En het blijft niet alleen bij een modern uiterlijk, de EV6 maakt het ook waar met zijn vooruitstrevende techniek zoals een 800 volt-systeem. Qua prijs concurreert de auto onder andere met modellen van Tesla en Polestar.

Polestar 2

Dit sportieve EV-merk van het Chinese Geely, waar ook Volvo onder valt, wil dit jaar wereldwijd 50 duizend auto’s afleveren. In Nederland verkocht Polestar vorig jaar ruim 2.500 exemplaren van de Polestar 2. Berijders vallen voor het sportieve rijgedrag maar de beperkte binnenruimte is een minpunt.

Skoda Enyaq

Deze elektrische suv van Skoda schopte het vorig jaar tot Beste Nieuwkomer 2022. Skoda heeft succes met zijn nuchtere benadering van de markt, praktische producten en de mediacampagnes die de auto’s een centrale rol toedichten op de drukke zaterdag van particuliere kopers en leaserijders.

Skoda Kodiaq

De Kodiaq is de tweede auto waarmee Skoda in de top 10 staat van genomineerden voor de prijs van Zakenauto van het Jaar. De Kodiaq is er al sinds 2016 en kan met zijn zeven zitplaatsen gezien worden als de grotere broer van de Enyaq. Het is de enige pure benzineauto in de top 10.

Volkswagen ID.4

Met de ID.4 heeft Volkswagen al een winnaar in huis, de auto werd vorig jaar namelijk uitgeroepen tot ‘World Car of the Year’. Het is de eerste elektrische suv van het merk en een auto die het ook bij de zakelijke rijder in Nederland goed doet. Vooral de goede afwerking en de actieradius tot 520 kilometer (volgens Volkswagen) trekken kopers over de streep.

Volvo XC40

Deze allemansvriend is leverbaar met een hybride, plug-in hybride en volledig elektrische aandrijflijn als Recharge-model. Keuze genoeg dus voor de Nederlandse leaserijder, die de XC40 vooral waardeert vanwege zijn kwaliteit, uitstraling en praktische gebruiksgemak.

Aanmelden

De bekendmaking van de Zakenauto van het Jaar en Beste Nieuwkomer is het feestelijke hoogtepunt van de AM Driving Business Awards. Op 28 september pakken we uit met een boeiend programma en inspirerende sprekers, inclusief de presentatie van het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek 2022. Wil je erbij zijn? Je kan je hier aanmelden.

Lees ook:
Deze auto’s zijn genomineerd voor de titel Zakenauto van het Jaar 2023 – deel 1