Jaguar Land Rover, dat vele Range Rovers aan het Koninklijk Huis levert die ook regelmatig door de vorstin zelf werden gereden, stelde in een Twitter-bericht: “Het overlijden van HM The Queen heeft iedereen hier bij Jaguar Land Rover diep bedroefd gemaakt. Onze relatie met de Queen was een bron van grote trots voor ons allemaal bij JLR.”

Die berichten werden gevolgd door blijken van medeleven van nagenoeg alle in Groot-Brittannië werkzame autobedrijven, van Kia UK tot McLaren en van Renault tot Aston Martin. Ook de grote Britse dealerbedrijven lieten van hun droefenis blijken. Robert Forrester, ceo van Vertu Group schreef bijvoorbeeld: “Ze was één van de meest geliefde en gerespecteerde figuur in de hele wereld. Vertu Group voegt zich bij alle mensen in de wereld die rouwen om haar verlies.”

Lees ook:

‘Brit laat grotere auto links liggen’