GM heeft snel vijftien miljard dollar nodig en heeft daarvoor ondermeer Hummer in de aanbieding. Henderson wil haast maken en gaf aan dat zich verschillende kandidaten hadden gemeld. Hij wilde echter geen namen noemen.

De Hummer-verkopen in Amerika daalden in het eerste half jaar met veertig procent. Het negatieve imago dat de SUV’s in korte tijd kregen en de snel oplopende brandstofprijzen in Amerika maken de Hummer aanmerkelijk minder aantrekkelijk dan in de voorgaande jaren.

 

Haat/liefde

In Europa gaan de zaken volgens Olaf de Bruijn niet slecht. "Je haat het merk of je hebt het lief. En er zijn nog heel wat mensen die het lief hebben en graag in een H2 of H3 rijden. We rekenen volgend jaar op 1.600 stuks." Nederland steekt daar met ruim tachtig stuks bescheiden bij af. In België gaat het om een zelfde aantal. Met name in Rusland en Oekraïne stijgen de verkopen nog spectaculair. De komst van een dieselversie en een E85-versie zullen naar verwachting van importeur Kroymans de Europese verkopen positief beïnvloeden.