Ook zijn er vele advertentieposities toegevoegd om te communiceren met de doelgroep. Op AutoAfspraak.nl kunnen mensen 24 uur per dag zeven dagen per week een afspraak inplannen voor een apk, onderhoudsbeurt of bandencheck bij een garage naar keuze. Dit levert gemak voor consumenten en de  autobedrijven zijn op deze manier ook buiten de reguliere openingstijden altijd bereikbaar.
De vernieuwde site biedt autobedrijven de mogelijkheid gratis hun bedrijfsfoto’s of logo te uploaden. Daarnaast kunnen bedrijven, tegen betaling, ook een eigen actiepagina inrichten of hun occasions doorplaatsen op AutoAfspraak.nl. "Het onderhoudsmoment is vaak het moment dat mensen overwegen om een andere auto aan te schaffen. Op AutoAfspraak.nl komen bezoekers die in deze fase van het oriëntatieproces zitten, een uitgelezen moment dus om een eventuele volgende auto onder de aandacht te brengen. Autobedrijven kunnen via onze online afsprakenplatform nieuwe klanten binnenhalen en consumenten bereiken die bijvoorbeeld via Google op zoek zijn naar een autobedrijf. Wij zijn de eerste partij die het oriëntatieproces van de consument op deze manier kan faciliteren", beweert Jasper Steffens, directeur van A2SP. 
AutoAfspraak.nl biedt ook de mogelijkheid om een online agendamodule te plaatsen op de eigen website van het autobedrijf. Dit is vooral handig om de band met bestaande klanten van het autobedrijf te versterken in de huidige vluchtige 24-uurs economie. De agenda opties op AutoAfspraak.nl zijn geavanceerder dan in de vorige versie. Zo is het mogelijk om meerdere agenda’s voor een bedrijf aan te maken als er binnen het bedrijf meerdere afspraken op een tijdstip geboekt kunnen worden. Ook kunnen er tijdelijke openstellingen worden ingesteld om flexibeler om te gaan met beschikbare werkplaatscapaciteit.
AutoAfspraak.nl is een initiatief van A2SP en op de site staan bijna 7,5 duizend autobedrijven. Het openstellen van een online agenda is gratis voor autobedrijven. Er wordt alleen een prijs per gemaakte afspraak berekend. Een gemaakte afspraak kost 3,95 euro. Leden van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven betalen slechts 2,95 euro  i.v.m. een strategische samenwerking met de Bovag. Ook kunnen autobedrijven voor een klein bedrag per maand de online agenda op hun eigen site plaatsen. Dan zijn de afspraken uiteraard gratis.