ANWB biedt occasions met garantielabel

De ANWB verkoopt via haar website nu ook gebruikte auto’s met ANWB-label. Dat biedt zes maanden garantie op de auto en neemt voor de koper, die aanspraak maakt op de garantie, de zorg van de claim uit handen. De ANWB gaat van start met aanbieders CarNext, Athlon en de Friese Pheifer Holding. Er volgen spoedig andere autobedrijven om het aanbod uit te breiden.

Moeizame garantieonderhandelingen en vervelende garantiebepalingen – een veelgehoorde klacht van ANWB-leden – tussen koper en verkoper behoren daarmee tot het verleden, aldus de organisatie. De professionele partij die dat op zich zal nemen is Autotrust. Het aanbod bestaat uit ruim 600 auto’s van maximaal acht jaar oud en ten hoogste 160.000 km op de teller. De onderhoudshistorie van de auto’s is bekend en bovendien hebben de auto’s een uitgebreide controle ondergaan en voldoen ze aan strenge kwaliteitseisen.

Betrouwbare occasions

“Het ANWB-occasionlabel is een volgende stap in de service aan leden in het vinden van goede en betrouwbare occasions. Sinds 2019 biedt de site een actueel aanbod waar autobedrijven hun occasions aanbieden. Dit aanbod is door ANWB-experts voorzien van richtprijzen volgens de ANWB-koerslijst, een berekening van maandelijkse autokosten inclusief afschrijving, de ANWB Autotest. Ook de bevindingen van de Wegenwacht van de verschillende auto’s en types zijn opgenomen. Op het gebied van auto heeft ANWB.nl ruim 24 miljoen bezoekers per jaar op zoek naar relevante informatie over auto’s en naar houvast bij de koop en verkoop van auto’s.’’

Lees ook:
ANWB en Autotaalglas zetten samenwerking voort

ANWB biedt occasions met garantielabel - Automobielmanagement.nl

ANWB biedt occasions met garantielabel

De ANWB verkoopt via haar website nu ook gebruikte auto’s met ANWB-label. Dat biedt zes maanden garantie op de auto en neemt voor de koper, die aanspraak maakt op de garantie, de zorg van de claim uit handen. De ANWB gaat van start met aanbieders CarNext, Athlon en de Friese Pheifer Holding. Er volgen spoedig andere autobedrijven om het aanbod uit te breiden.

Moeizame garantieonderhandelingen en vervelende garantiebepalingen – een veelgehoorde klacht van ANWB-leden – tussen koper en verkoper behoren daarmee tot het verleden, aldus de organisatie. De professionele partij die dat op zich zal nemen is Autotrust. Het aanbod bestaat uit ruim 600 auto’s van maximaal acht jaar oud en ten hoogste 160.000 km op de teller. De onderhoudshistorie van de auto’s is bekend en bovendien hebben de auto’s een uitgebreide controle ondergaan en voldoen ze aan strenge kwaliteitseisen.

Betrouwbare occasions

“Het ANWB-occasionlabel is een volgende stap in de service aan leden in het vinden van goede en betrouwbare occasions. Sinds 2019 biedt de site een actueel aanbod waar autobedrijven hun occasions aanbieden. Dit aanbod is door ANWB-experts voorzien van richtprijzen volgens de ANWB-koerslijst, een berekening van maandelijkse autokosten inclusief afschrijving, de ANWB Autotest. Ook de bevindingen van de Wegenwacht van de verschillende auto’s en types zijn opgenomen. Op het gebied van auto heeft ANWB.nl ruim 24 miljoen bezoekers per jaar op zoek naar relevante informatie over auto’s en naar houvast bij de koop en verkoop van auto’s.’’

Lees ook:
ANWB en Autotaalglas zetten samenwerking voort