Bovag: occasionimport stijgt met 58 procent

Er zijn dit jaar 58 procent meer occasions geïmporteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal gaat het tot en met augustus om 196.159 gebruikte auto’s, zo blijkt uit de cijfers van Bovag en RDC. Vorige maand steeg de import met 17 procent ten opzichte van augustus vorig jaar, tot 24.391 stuks.

Rotterdam en Schiedam willen tweedehands auto’s in opkopersregister

‘In het voorjaar van 2020 lag de occasionimport lange tijd nagenoeg stil, als gevolg van de coronamaatregelen, waardoor de RDW-keuringsstations gesloten waren. Ten opzichte van het ‘normale’ jaar 2019 bedraagt de importstijging tot en met augustus 30 procent’, aldus de Bovag.

Elektrisch

De brancheorganisaties constateert dat vooral de import van gebruikte elektrische auto’s is gestegen. ‘De import steeg dit jaar in vergelijking met de eerste 8 maanden van 2020 met 130 procent tot 5.265 stuks. Inmiddels is 2,7 procent van de occasionimport een EV. Een jaar geleden was dat aandeel nog 1,8 procent. Meer dan driekwart is dit jaar een benzineauto, 10 procent een diesel en eveneens 10 procent heeft hybride aandrijving. Vorig jaar was ruim 13 procent van de geïmporteerde occasions een diesel en minder dan 6 procent was een hybride’, laat de Bovag weten.

Lees ook:
Import van gebruikte auto’s met 66 procent toegenomen

Bovag: occasionimport stijgt met 58 procent - Automobielmanagement.nl

Bovag: occasionimport stijgt met 58 procent

Er zijn dit jaar 58 procent meer occasions geïmporteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal gaat het tot en met augustus om 196.159 gebruikte auto’s, zo blijkt uit de cijfers van Bovag en RDC. Vorige maand steeg de import met 17 procent ten opzichte van augustus vorig jaar, tot 24.391 stuks.

Rotterdam en Schiedam willen tweedehands auto’s in opkopersregister

‘In het voorjaar van 2020 lag de occasionimport lange tijd nagenoeg stil, als gevolg van de coronamaatregelen, waardoor de RDW-keuringsstations gesloten waren. Ten opzichte van het ‘normale’ jaar 2019 bedraagt de importstijging tot en met augustus 30 procent’, aldus de Bovag.

Elektrisch

De brancheorganisaties constateert dat vooral de import van gebruikte elektrische auto’s is gestegen. ‘De import steeg dit jaar in vergelijking met de eerste 8 maanden van 2020 met 130 procent tot 5.265 stuks. Inmiddels is 2,7 procent van de occasionimport een EV. Een jaar geleden was dat aandeel nog 1,8 procent. Meer dan driekwart is dit jaar een benzineauto, 10 procent een diesel en eveneens 10 procent heeft hybride aandrijving. Vorig jaar was ruim 13 procent van de geïmporteerde occasions een diesel en minder dan 6 procent was een hybride’, laat de Bovag weten.

Lees ook:
Import van gebruikte auto’s met 66 procent toegenomen