De Europese online verkoop van elektrische en hybride voertuigen maakt dat de totale occasionverkopen in september 10,7 procent hoger zijn dan voor de pandemie. De Europese online B2C occasionverkoop steeg in september met 2,6 procent ten opzichte van vorige maand, terwijl in Nederland een daling van 0,2 procent te zien is. Vooral landen als Spanje en Denemarken zagen een sterke verkoopstijging. De vraag naar elektrisch is flink toegenomen en in Denemarken is de verkoop van elektrische voertuigen zelfs de snelst verkopende aandrijflijn.

Lagere voorraad

De overall groeiende vraag drijft de prijzen op en de zoektocht naar gebruikte voorraad is lastig. Voorraadniveaus liggen 13,3 procent lager dan voor pandemie. Dit heeft duidelijk een negatief effect op de Europese verkoopvolumes in september. De verkoop van benzinevoertuigen daalde met 10 procent en die van dieselauto’s met 18 procent op jaarbasis. Daar staat tegenover dat in september de verkoop van hybride voertuigen met 88 procent toenam en die van elektrische auto’s met 137 procent vergeleken met september 2020.

Lees ook:
Indicata: occasionverkoop in augustus met 11 procent gestegen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding