Duitse handel gebruikte auto’s krimpt fors

In Duitsland zijn in juni 474.229 gebruikte personenauto’s verkocht. Dat is nagenoeg een kwart minder dan in dezelfde maand vorig jaar en ook weer 2,7 procent lager dan in de voorafgaande maand. Over de eerste zes maanden zijn 2.875.043 Duitse occasion overgeschreven, een daling met 14,6 procent vergeleken met dezelfde periode in 2021.

Dat blijkt uit het maandoverzicht van het Kraftfahrt Bundesamt KBA. Het aantal registraties van nieuwe personenauto’s kwam afgelopen maand in Duitsland met 224.558 stuks weer ruim 18 procent lager uit dan een jaar geleden. Maar vergeleken met mei was er wel een verbetering met 8,4 procent. In het eerste halfjaar komt de Duitse markt voor nieuwe auto’s met 1.237.975 exemplaren daarmee 11 procent lager uit.

Mercedes-Benz

Bij de Duitse merken kon Mercedes-Benz afgelopen maand een plus van 9,5 procent neerzetten bij de nieuwverkopen. Alle andere merken kwamen echter lager uit dan in juni vorig jaar, met de grootste daling van 24 procent voor Volkswagen. Mini leverde 23 procent in, Opel bijna 18 procent en Audi ruim 13 procent.

Polestar

Bij de invoermerken springt nieuwkomer Polestar er uit met 59 procent hogere verkopen. Het marktaandeel blijft daarmee nog altijd beperkt tot 0,1 procent. Verder waren er ook plussen voor Dacia (40 procent), DS (33 procent), Alfa Romeo (bijna 19 procent) en ook nog net voor Kia met 0,2 procent. Alle andere buitenlandse merken zetten minder nieuwe auto’s op een Duits kenteken, met de grootste klappen voor Suzuki (67 procent) en Mazda (ruim 50 procent.)

Lees ook:
Duitsland ‘kan EV-premie niet meer betalen’

Duitse handel gebruikte auto’s krimpt fors - Automobielmanagement.nl

Duitse handel gebruikte auto’s krimpt fors

In Duitsland zijn in juni 474.229 gebruikte personenauto’s verkocht. Dat is nagenoeg een kwart minder dan in dezelfde maand vorig jaar en ook weer 2,7 procent lager dan in de voorafgaande maand. Over de eerste zes maanden zijn 2.875.043 Duitse occasion overgeschreven, een daling met 14,6 procent vergeleken met dezelfde periode in 2021.

Dat blijkt uit het maandoverzicht van het Kraftfahrt Bundesamt KBA. Het aantal registraties van nieuwe personenauto’s kwam afgelopen maand in Duitsland met 224.558 stuks weer ruim 18 procent lager uit dan een jaar geleden. Maar vergeleken met mei was er wel een verbetering met 8,4 procent. In het eerste halfjaar komt de Duitse markt voor nieuwe auto’s met 1.237.975 exemplaren daarmee 11 procent lager uit.

Mercedes-Benz

Bij de Duitse merken kon Mercedes-Benz afgelopen maand een plus van 9,5 procent neerzetten bij de nieuwverkopen. Alle andere merken kwamen echter lager uit dan in juni vorig jaar, met de grootste daling van 24 procent voor Volkswagen. Mini leverde 23 procent in, Opel bijna 18 procent en Audi ruim 13 procent.

Polestar

Bij de invoermerken springt nieuwkomer Polestar er uit met 59 procent hogere verkopen. Het marktaandeel blijft daarmee nog altijd beperkt tot 0,1 procent. Verder waren er ook plussen voor Dacia (40 procent), DS (33 procent), Alfa Romeo (bijna 19 procent) en ook nog net voor Kia met 0,2 procent. Alle andere buitenlandse merken zetten minder nieuwe auto’s op een Duits kenteken, met de grootste klappen voor Suzuki (67 procent) en Mazda (ruim 50 procent.)

Lees ook:
Duitsland ‘kan EV-premie niet meer betalen’