Prijzen Britse occasions in juni 1,4 procent lager

De sterk gestegen kosten van levensonderhoud beginnen gevolgen te hebben voor de markt voor tweedehands auto’s, in ieder geval in Engeland. De gemiddelde vraagprijs daalde in juni vergeleken met de voorafgaande maand met 1,4 procent naar 19.500 euro. Dat is nog wel ruim 20 procent hoger dan een jaar geleden.

Dat meldt eBay Motors Group op basis van marktonderzoek. De prijzen dalen ondanks het kleinere aanbod door het tekort aan occasions. Bij dealers stonden gemiddeld 45 auto’s te koop vergeleken met 46,1 een maand eerder. Maar de gemiddelde verkooptijd liep op van 36,7 naar 39,5 dagen. Bij de zogenaamde auto-supermarkten wordt een tweedehands auto gemiddeld nog wel binnen een maand verkocht.

Normaal niveau

“De daling van de gemiddelde geadverteerde prijs met 290 euro is een verder bewijs dat het prijsniveau naar een meer normaal niveau terugkeert nu de vraag van de consument verzwakt,’’ zegt hoofd marketing Lucy Tugby. “We zien de gevolgen die de stijgende kosten voor huishoudens hebben voor mogelijke kopers. Eén op de vijf mensen heeft de geplande aankoop van een auto uitgesteld. De prijzen liggen nog altijd wel op een hoog niveau zodat de handelaren maximaal gebruik kunnen maken van de geboden mogelijkheden. Daarbij moeten ze de concrete vraag wel scherp blijven analyseren, zoals de gewenste modellen, beprijzing en online zichtbaarheid.’’

Lees ook:
Britten investeren 730 miljoen euro in EV-subsidies en bouw van laadpunten

Prijzen Britse occasions in juni 1,4 procent lager - Automobielmanagement.nl

Prijzen Britse occasions in juni 1,4 procent lager

De sterk gestegen kosten van levensonderhoud beginnen gevolgen te hebben voor de markt voor tweedehands auto’s, in ieder geval in Engeland. De gemiddelde vraagprijs daalde in juni vergeleken met de voorafgaande maand met 1,4 procent naar 19.500 euro. Dat is nog wel ruim 20 procent hoger dan een jaar geleden.

Dat meldt eBay Motors Group op basis van marktonderzoek. De prijzen dalen ondanks het kleinere aanbod door het tekort aan occasions. Bij dealers stonden gemiddeld 45 auto’s te koop vergeleken met 46,1 een maand eerder. Maar de gemiddelde verkooptijd liep op van 36,7 naar 39,5 dagen. Bij de zogenaamde auto-supermarkten wordt een tweedehands auto gemiddeld nog wel binnen een maand verkocht.

Normaal niveau

“De daling van de gemiddelde geadverteerde prijs met 290 euro is een verder bewijs dat het prijsniveau naar een meer normaal niveau terugkeert nu de vraag van de consument verzwakt,’’ zegt hoofd marketing Lucy Tugby. “We zien de gevolgen die de stijgende kosten voor huishoudens hebben voor mogelijke kopers. Eén op de vijf mensen heeft de geplande aankoop van een auto uitgesteld. De prijzen liggen nog altijd wel op een hoog niveau zodat de handelaren maximaal gebruik kunnen maken van de geboden mogelijkheden. Daarbij moeten ze de concrete vraag wel scherp blijven analyseren, zoals de gewenste modellen, beprijzing en online zichtbaarheid.’’

Lees ook:
Britten investeren 730 miljoen euro in EV-subsidies en bouw van laadpunten