Omdat advertentiecampagnes om het schokdemperbewustzijn van automobilisten te vergroten niet of onvoldoende helpen, startte Monroe dit voorjaar met een reeks testdagen. Kern ervan: onder toeziend oog van de bestuurder controleert een technicus van Monroe de staat van de schokdempers en geeft adviest. Inmiddels zijn de eerste resultaten bekend. Tijdens 33 testdagen in de Benelux werden 333 voertuigen gecontroleerd van vier jaar en ouder. Daarvan beschikte 44 procent over één of meerdere ondeugdelijke schokdempers. Binnen een maand had ruim een derde van de eigenaren nieuwe schokdempers laten monteren. In Duitsland zijn inmiddels ruim veertienduizend auto’s gecontroleerd, waarvan 52,7 procent met één of meerdere ondeugdelijke schokdempers bleek rond te rijden. Van de geteste auto’s die jonger zijn dan vijf jaar bedraagt dit percentage 32,7; van de auto’s vanaf tien jaar is dit aandeel al gestegen tot 60,3 procent. Meer hierover in AM 11, die vrijdag verschijnt

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding