‘Belevenissen’ Henk de Wildt op internet

Is administratieve automatisering boeiend? Henk de Wildt vindt van wel en hij zette zijn ervaringen op www.henkdewildt.nl.

‘Als je meer dan twintig jaar in één specifieke branche werkzaam bent – in mijn geval de Nederlandse automobielbranche en dan alleen op het vakgebied van de administratieve automatisering – zijn er altijd ontwikkelingen, wetenswaardigheden en anekdotes die vermeldenswaardig zijn. Hoe zijn de processen verlopen en wie speelde daarbij een rol?’, motiveert De Wildt zijn initiatief in een persbericht. Hij meent recht van spreken te hebben. “In meer dan twee decennia heb ik mede invulling gegeven aan de processen en ontwikkelingen. Mijn belangrijkste rol was die van onafhankelijk adviseur op het gebied van de informatie- en communicatietechnologie. Daarnaast is de nodige ervaring opgedaan in de autobranche in bestuurlijke functies met betrekking tot automatisering en zijn er journalistieke werkzaamheden verricht, zowel voor een eigen blad als voor uitgaven van derden.” De Wildt heeft zijn belevenissen op schrift gesteld en via de website kan iedereen er gratis kennis van nemen. De verschillende ontwikkelingen zijn per hoofdstuk weergegeven. In totaal betreft het bijna honderd pagina’s in pdf-formaat. De Wildt begint met de periode 1986-1995 toen hij bij Bovag werkzaam was, een periode waarin ‘die organisatie aan kracht won maar het niveau niet vasthield en schade opliep’, beweert De Wildt. Vanaf 1995 werd hij zelfstandig ondernemer. Op zijn site geeft hij een kijkje in de keuken hoe zijn initiatief Stidenda zich ontwikkeld heeft en (met succes) het monopolie van RDC betwistte. Henk de Wildt: “Er zullen ongetwijfeld stemmen opgaan die zeggen dat hun waarheid niet overeenstemt met mijn belevenissen. Bedenk dan dat ik in verband met de zorgvuldigheid veel research heb gedaan, met oud-bestuursleden van de autobranche en met leveranciers van automatiseringssystemen interviews heb gehouden. Verder is geput uit eigen bronnen, briefwisselingen en publicaties.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Belevenissen’ Henk de Wildt op internet - Automobielmanagement.nl

‘Belevenissen’ Henk de Wildt op internet

Is administratieve automatisering boeiend? Henk de Wildt vindt van wel en hij zette zijn ervaringen op www.henkdewildt.nl.

‘Als je meer dan twintig jaar in één specifieke branche werkzaam bent – in mijn geval de Nederlandse automobielbranche en dan alleen op het vakgebied van de administratieve automatisering – zijn er altijd ontwikkelingen, wetenswaardigheden en anekdotes die vermeldenswaardig zijn. Hoe zijn de processen verlopen en wie speelde daarbij een rol?’, motiveert De Wildt zijn initiatief in een persbericht. Hij meent recht van spreken te hebben. “In meer dan twee decennia heb ik mede invulling gegeven aan de processen en ontwikkelingen. Mijn belangrijkste rol was die van onafhankelijk adviseur op het gebied van de informatie- en communicatietechnologie. Daarnaast is de nodige ervaring opgedaan in de autobranche in bestuurlijke functies met betrekking tot automatisering en zijn er journalistieke werkzaamheden verricht, zowel voor een eigen blad als voor uitgaven van derden.” De Wildt heeft zijn belevenissen op schrift gesteld en via de website kan iedereen er gratis kennis van nemen. De verschillende ontwikkelingen zijn per hoofdstuk weergegeven. In totaal betreft het bijna honderd pagina’s in pdf-formaat. De Wildt begint met de periode 1986-1995 toen hij bij Bovag werkzaam was, een periode waarin ‘die organisatie aan kracht won maar het niveau niet vasthield en schade opliep’, beweert De Wildt. Vanaf 1995 werd hij zelfstandig ondernemer. Op zijn site geeft hij een kijkje in de keuken hoe zijn initiatief Stidenda zich ontwikkeld heeft en (met succes) het monopolie van RDC betwistte. Henk de Wildt: “Er zullen ongetwijfeld stemmen opgaan die zeggen dat hun waarheid niet overeenstemt met mijn belevenissen. Bedenk dan dat ik in verband met de zorgvuldigheid veel research heb gedaan, met oud-bestuursleden van de autobranche en met leveranciers van automatiseringssystemen interviews heb gehouden. Verder is geput uit eigen bronnen, briefwisselingen en publicaties.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding