Verder investeert Wiedeking met zijn eigen geld in internet-aandelen en is aandeelhouder van drie online-aanbieders die doen in vakantiehuisjes en in diverse reizen. Hij zou nooit aandelen van banken in bezit hebben gehad, volgens de Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung. Op de vraag of hij het rechtvaardig vindt dat hij in twee weken meer verdient dan de BMW-chef in een heel jaar, antwoordde Wiedeking dat hij: "In de zestien jaar dat ik op mijn post ben heb ik vijf BMW-chefs overleefd. Daardoor ontstaat een andere continuïteit." 

 

Voor wat betreft de interne machtstrijd die maar aan de gang blijft rond de overname van Volkswagen door Porsche (meer specifiek tussen Wiedeking en de familie Porsche enerzijds en Ferdinand Piëch anderzijds) dicht Wiedeking zichzelf goede kansen toe als overwinnaar. "Ik zal mijn contract uitdienen dus tot 2012 blijf ik bij de firma. Maakt u zich daar maar geen zorgen over."

 

Porsche is bezig Volkswagen over te nemen en dat levert verschillende kampen op. Ferdinand Piëch koos voor een conflict met andere leden van de familie Porsche-Piëch toen hij bij Volkswagen een omstreden verzoek van de werknemers goedkeurde. Ferdinand Piëch is voorzitter van de raad van commissarissen (raad van toezicht) van Volkswagen AG maar met zijn familie is hij ook grootaandeelhouder van Porsche AG, samen met de familie Porsche. Ferdinand Porsche was Ferdiand Piëch’s grootvader. Volgens Wiedeking, de huidige ceo van Porsche AG, zal de strijd te zijner tijd vanzelf ophouden als Porsche meer dan vijftig procent van de aandelen van Volkswagen in handen heeft. "Uiteindelijk zal het getal 50+ iedereen overtuigen." Hij sluit zelfs niet uit dat Porsche 75 procent van de aandelen zal proberen te kopen.

 

Ook Porsche kan zich niet onttrekken aan de wereldeconomie, zei Wiedeking nog. Maar het bedrijf zal er alles aan doen ook in het komende boekjaar (dat eindigt eind juli 2009) opnieuw een recordwinst te boeken.    

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding