Opvallend: in het rijtje komt de Kroymans Corporation liefst drie keer voor. Ook opvallend: de hoge score van de total loss-proefrit in een Audi R8.

Over hoge score gesproken: de geheel vernieuwde AM-site slaat goed aan, merken we dagelijks aan de statistieken. We danken u voor de positieve respons. Uw vertrouwen is een stimulans om er in 2009 nog harder tegenaan te gaan.  

10: Begin september blijkt dat leasemaatschappijen niet blij zijn met de prijsverlagingen tot tien procent die Pon doorvoert voor de Golf Variant, Touran en Jetta. Operationeel directeur Arjen van der Lugt van Athlon kwalificeert de stap als "onbetrouwbaar"en "een minachting van de klant die net zo’n auto heeft gekocht." Lees verder: http://www.automobielmanagement.nl/nieuws/verkoop/nid4553-leasemaatschappij-niet-blij-met-prijsval-pon.html

9: Grootschalig Top-100 onderzoek door het Franse bureau Autobiz, partner van DealerSupportNet in Oegstgeest, leert medio juni dat Pon behoort tot Europa’s grootste autogroepen. Pon bekleedt – mede door de verkoop van 133 duizend nieuwe auto’s – de vijfde plaats met een omzet van 3,35 miljard euro. Lees verder: http://www.automobielmanagement.nl/nieuws/artikelen/nid3983-Pon_vijfde_grootste_dealer_van_Europa.html

8: Kroymans Corporation in Hilversum maakt eind november bekend dat operationeel directeur Milco de Vries op 31 december – vandaag dus – zijn functie in de raad van bestuur neerlegt. Eerder dit jaar vertrokken bij Kroymans al ceo Guy Demuynck en Alfa-directeur Salomons. Lees verder:

http://www.automobielmanagement.nl/nieuws/algemeen/nid5040-directeur-milco-de-vries-weg-bij-kroymans-corporation.html

7: Voor de verkopers van nieuwe personenauto’s in Europa is het eerste halfjaar op een teleurstelling uitgelopen, meldt de fabrikantenorganisatie ACEA medio juli. Met name de klimmende inflatie en brandstofprijzen hebben er schuld aan. De kredietcrisis moest toen nog komen. Lees verder: http://www.automobielmanagement.nl/nieuws/internationaal/nid4238-europese-automarkt-steeds-verder-in-mineur.html

6: Renault-dealer Hans Jongerius (vestigingen in IJsselstein, Krimpen a/d IJssel en Woerden) geeft kopers die een nieuwe Renault Espace uit voorraad aanschaffen een rijklare Renault Twingo Acces cadeau. Als de klant die Twingo niet wil hebben dan ontvangt hij of zij altijd nog zevenduizend euro aan korting. Lees verder:

http://www.automobielmanagement.nl/nieuws/verkoop/nid5090-gratis-autos-weggeven-wordt-gemeengoed-nu-ook-bij-renault-dealer-jongerius.html

5: Een testrit in een gloednieuwe R8 op een zaterdagmiddag in augustus leidt tot een total loss. Een 33-jarige man uit Woerden en zijn inzittenden belanden door een stuurfout in de slootkant. Ze blijven ongedeerd, maar de Audi (vanafprijs ruim anderhalve ton) niet. Lees verder:

http://www.automobielmanagement.nl/nieuws/algemeen/nid4417-r8-total-loss-tijdens-proefrit.html

4: Kroymans grijpt medio juli stevig in bij de rode cijfers schrijvende retaildivisie. Alle retailvestigingen met merken waarvan Kroymans niet ook importeur is komen in één werkmaatschappij en worden apart aangestuurd. Of ze worden geruild tegen dealers van merken waarvan Kroymans wel importeur is. Of ze worden verkocht. Lees verder:

http://www.automobielmanagement.nl/nieuws/artikelen/nid4223-Kroymans_grijpt_stevig_in_bij_retaildivisie.html

3: Autobedrijf HDMG wordt in augustus failliet verklaard. Het 250-koppige personeel verliest zijn baan. De dalende autoverkoop in de regio Eindhoven, de marktverschuiving naar kleine(re) auto’s en het achterblijvende onderhoud zorgden dat in korte tijd de bodem van de kas in zicht kwam. Lees verder:

http://www.automobielmanagement.nl/nieuws/algemeen/nid4441-hdmg-failliet-250-man-op-straat.html

2: Multimerkdealer Janse Premium Cars vraagt op 20 november surseance van betaling aan. Kort daarop wordt het faillissement uitgesproken. Het gaat om bedrijven in Zwolle, Apeldoorn en Deventer. Janse vertegenwoordigde de merken Seat (Pon) en de Kroymans-merken Alfa Romeo, Saab, Cadillac, Chevrolet, Corvette en Hummer. Lees verder:

http://www.automobielmanagement.nl/nieuws/algemeen/nid5018-multimerkdealer-janse-premium-cars-vraagt-surseance-van-betaling-aan.html

1: Begin december maakt Kroymans bekend dat het eind volgend jaar definitief stopt met de import van Cadillac, Corvette en Hummer. De importactiviteiten van de drie noodlijdende Amerikaanse merken gaan over naar General Motors Europe in Zurich, een dochteronderneming van de fabrikant. Naar verluidt gaat ‘Hilversum’ door als serviceorganisatie voor de drie merken. Lees verder:

http://www.automobielmanagement.nl/nieuws/algemeen/nid5148-kroymans-imperium-wankelt-zuidelijke-dealers-naar-pouw.html