Toyota heeft al 2,3 miljoen auto’s teruggeroepen die verkocht waren. Het gaat onder meer om de Amerikaanse Corolla, Camry en RAV4 die gebouwd zijn in 2009. Deze week maakte de fabrikant al bekend te onderzoeken of ook twee miljoen in Europa verkochte auto’s worden teruggeroepen vanwege het probleem. Een tijdje terug moesten er ook al exemplaren terug vanwege een probleem met automatten. Toen moesten 4,2 miljoen Toyota’s terug naar de dealer.

Met de verkoopstop wil Toyota laten zien dat de veiligheid van de klant voorop staat. Ook wil het automerk op deze manier het vertrouwen van de klant herwinnen. "Dat is voor ons bedrijf zeer belangrijk", zo laat divisiemanager Bob Carter in een verklaring weten. De verkoopstop zal duren tot  er een oplossing voor het haperende gaspedaal is gevonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding