Op dezelfde dag dat de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) een officieel onderzoek aankondigde naar de nieuwe generatie Prius rapporteert ook Ford klachten over remproblemen met de 2010 Fusion Hybride en Mercury Milan Hybride.

Volgens Ford weten melden bestuurders "een ander gevoel op het moment dat hun hybrides overschakelden van remkrachtregeneratie op conventioneel hydraulisch remmen. De auto’s behouden hun volledige remvermogen, maar klanten kunnen denken dat verlies daarvan optreedt." Hetzelfde probleem kwam afgelopen december aan het licht bij de remmen van de nieuwe Prius.

Eigenaren van de betrokken modellen krijgen van Ford een brief. Daarin wordt hen gevraagd zich te melden bij de dealer om de software te laten herprogrammeren, uiteraard zonder kosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding