Bedenker Smart overleden

Nicolas Hayek, de bedenker van de Smart, is op 82-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval.

De Zwitser stond vooral bekend als grondlegger van de Swatch-horloges. Begin jaren ‘80 vatte hij het idee op om een compacte auto te ontwerpen. Eerst werkte Hayek samen met Volkswagen om dit idee te verwezenlijken, maar toen het Duitse merk een nieuwe directeur kreeg trok die zich terug uit het project.

Uiteindelijk werd het eerste model van de compacte wagen met hulp van Mercedes-Benz ontwikkeld. Hayek wilde dat de auto Swatch-car ging heten, maar hier zag Mercedes-Benz niets in. Het werd dus de Smart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bedenker Smart overleden - Automobielmanagement.nl

Bedenker Smart overleden

Nicolas Hayek, de bedenker van de Smart, is op 82-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval.

De Zwitser stond vooral bekend als grondlegger van de Swatch-horloges. Begin jaren ‘80 vatte hij het idee op om een compacte auto te ontwerpen. Eerst werkte Hayek samen met Volkswagen om dit idee te verwezenlijken, maar toen het Duitse merk een nieuwe directeur kreeg trok die zich terug uit het project.

Uiteindelijk werd het eerste model van de compacte wagen met hulp van Mercedes-Benz ontwikkeld. Hayek wilde dat de auto Swatch-car ging heten, maar hier zag Mercedes-Benz niets in. Het werd dus de Smart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding