FBI-agenten hebben het echtpaar lange tijd in de peiling gehouden en gezien dat zij versnipperde documenten in een afvalbak gooiden achter een winkelcentrum in Detroit.

De man (49) en zijn vrouw (51) worden zeven strafbare feiten ten laste gelegd. Van december 2003 tot mei 2006 heeft de vrouw, die bij GM in dienst was, geheime informatie verzameld en aan haar echtgenoot gegeven, die het gebruikt heeft voor zijn eigen bedrijf, Millennium Technology International Inc. Enkele dagen nadat de vrouw een vertrekregeling bij GM had aangeboden gekregen, in januari 2005, heeft zij duizenden documenten gekopieerd en op een harddisc van een externe computer opgeslagen die gebruikt werd door MTI. Een paar maanden later startte de man een nieuw project om hybride technologie te verschaffen aan het Chinese Chery Automobile, een concurrent van GM.

 

Op de aanklacht  wegen samenzwering om bedrijfsgeheimen te bemachtigen en elk van de  aanklachten met betrekking tot het ongeoorloofd bezit van documenten rust een maximum gevangenisstraf van tien jaar plus een boete van een kwart miljoen dollar. Als het stel wordt veroordeeld kan de digitale fraude ze nog eens op twintig jaar komen te staan en eveneens een boete van 250 duizend dollar. Het is niet duidelijk of  Chery actief betrokken was bij de diefstal en zo ja, of er actie zal worden ondernomen tegen de autofabrikant. Eerder streden GM en Chery al over bedrijfsgeheimen. GM beschuldigde Chery een ontwerp van GM te gebruiken voor de bouw van de oude QQ, een kopie van de Chevrolet Spark die in China wordt verkocht. GM probeerde nog de productie stil te leggen, maar die pogingen mislukte.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding