Beide beurzen worden dit jaar nog in de Expo Houten gehouden, Fleet Management Expo op 18 november en Taxi Expo op 19 en 20 november. Vanaf november 2011 krijgen de beurzen vervolgens hun plaats in Amsterdam Rai. "De overnames zijn een versterking van onze automotive portfolio en we zijn uitermate verheugd met deze uitbreiding in een sector waar Amsterdam Rai al jarenlang een uitstekende reputatie heeft. Denk bijvoorbeeld aan AutoRAI, BedrijfsautoRai en AutovakRai maar ook aan de internationaal succesvolle beurs Intertraffic. Het is een portefeuille waar de wortels van de Rai liggen", aldus Ids Boersma, algemeen directeur exhibitions van Amsterdam Rai.

"We zochten een goed onderdak voor deze beurzen", legt Josja Zijlstra, uitgever features van TMG uit. "Omdat onze strategische focus is verlegd, passen deze beurzen minder goed dan in het verleden. Aangezien we al een nauwe werkrelatie met de Rai onderhouden, kwamen we daar snel tot een voor beide partijen nuttige overeenkomst. De beurzen zijn een prima aanvulling op de andere evenementen van de RAI en we hebben er dan ook alle vertrouwen in dat ze in de nieuwe setting verder zullen gedijen."

De verschillende partners van Taxi Expo en Fleet Management Expo blijven bij de verdere ontwikkeling van de vakbeurzen betrokken. Zo blijft Patrick van Tilburg, via zijn nieuwe expo-adviesbureau Expomotion, projectmanager van beide beurzen. "Voor de groei en verdere ontwikkeling van beide beurzen is de overgang een goede zaak", stelt Van Tilburg. "Dit jaar verandert er voor standhouders en bezoekers overigens weinig. Beide beurzen liggen goed op schema om de successen van afgelopen jaar op vlak van bezoekers, exposanten en waardering te overtreffen."

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding