In gewoon Nederlands kan dat duiden op een geval van industriële spionage. Volgens bronnen rond Renault werden de drie ‘tamelijk hardhandig uit hun kantoren verwijderd’. Gedurende hun schorsing ontvangen ze geen salaris.

De maatregel volgt op een intern onderzoek naar ‘bepaalde handelingen’ van het drietal. Het onderzoek door de interne compliance commissie is eind augustus al begonnen. Een woordvoerder van Renault wilde geen verdere bijzonderheden geven maar in Parijs gaat men ervan uit dat het drietal wordt verdacht van het doorgeven van belangrijke gegevens aan de buitenwereld.

De Franse autowereld heeft al eerder te maken gehad met dit soort incidenten. In juli 2007 werd een hoge manager van bandenfabrikant Michelin gearresteerd omdat hij informatie over vrachtautobanden had doorgegeven aan de Japanse concurrent Bridgestone. De man is vorig jaar veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 15 duizend euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding