Hiermee presenteert het Duitse automerk op de grootste autoshow van Nederland de bijzondere vorm van merkbeleving en laat het bezoekers kennismaken met een nieuwe generatie Opel modellen in al hun facetten. 

Ruiken aan ‘het nieuwe Opel’? Jazeker. De subtiele, frisse geur die de Duitsers op zijn AutoRAI-stand verspreiden, is een geur die naar eigen zeggen de buitenbeleving oproept. Een combinatie van liguster met ‘oud hout’. Dat moet een gevoel van vrijheid oproepen en de geur sluit bovendien uitstekend aan bij de groene boodschap van Opel op de AutoRAI. De buitengeur onderstreept zintuiglijk de gepresenteerde nieuwe, zuinigere motoren van het Duitse automerk en de groene energielabels die aan vrijwel alle nieuwe en vernieuwde Opel modellen toegekend zijn op basis van hun lage CO2-uitstoot.

En over geur gesproken: de zorgvuldig gerekruteerde gastvrouwen en -heren die de bezoekers informeren over de modellen die ‘het nieuwe Opel’ symboliseren, dragen een frisse en subtiele uniseks geur (met de naam Adventure) die aansluit op de standgeur. Ook de smaakpapillen worden geprikkeld bij Opel. Op de AutoRAI beleeft de Ampera zijn Nederlandse debuut. In het kader hiervan deelt Opel een bijzonder maar smakelijk snoepje uit aan de Ampera geïnteresseerden. Het knettert op de tong en laat ze op symbolische manier kennismaken met elektriciteit. De link mag duidelijk zijn; die verwijst naar de Opel Ampera, de eerste elektrisch aangedreven auto met een actieradius van meer dan 500 kilometer.

Muziek maakt ook deel uit van de zintuiglijke belevingswereld die op de AutoRAI ‘het nieuwe Opel’ symboliseert. In de diverse Opel modellen is muziek te horen die aansluit bij het karakter van de auto. Brutaal en ‘uit je dak’ voor de Corsa. Verleidelijk, maar stijlvol voor de Insignia. De muziek is samengesteld door voormalig wereldkampioen judo en Opel ambassadeur Dennis van der Geest, momenteel een gevierd DJ en regelmatig te vinden achter de draaitafels van exclusieve binnen en buitenlandse clubs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding