De vandalen richten zich niet meer alleen op de duurdere modellen; ook goedkope auto’s zijn regelmatig het doelwit. Het gevolg is dat in de Duitse hoofdstad de prijzen van garages om auto’s te stallen omhoog zijn geschoten. Kostte een parkeerplaats ‘binnenshuis’ begin dit jaar nog zo’n 38 euro per vierkante meter, nu moet je daar zeker 45 euro per vierkante meter voor neertellen – en de prijzen gaan nog steeds omhoog.

Een website voor de verhuur van woningen waarop garages staan, krijgt nu maandelijks gemiddeld 4,5 duizend ‘garagezoekers’. Een jaar of twee geleden werden in twaalf maanden tijd hooguit 2,4 duizend zoekopdrachten voor een garage geteld. Veel eigenaren zien goede kansen om geld te verdienen, want in die twee jaar is het aanbod meer dan verdubbeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding