OHRA start proef met twitter-alert bij diefstal auto

OHRA is deze maand een twitter-alert gestart bij de diefstal van auto’s en motoren.

Als er een auto is gestolen, stuurt de Stichting VbV de gegevens uit het Vermiste Auto Register naar de verzekeraar, die vervolgens een tweet uitstuurt.

"Het is nog een pilot met één verzekeraar, maar als er meer vraag naar is, kunnen wij het Twitter-alert breder inzetten", meldt het VbV.

Op dit moment wordt in Nederland zestig procent van de gestolen auto’s en motoren teruggevonden. Dat percentage kan omhoog, vindt OHRA. Voor de juiste informatie over de gestolen voertuigen deed de verzekeraar een beroep op de Stichting VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit), dat het Vermiste Auto Register beheert. Hierin is elk vermist voertuig, opgegeven door politie, verzekeraar of particulier, opgenomen. Verzekeraar en VbV spraken in eerste instantie een pilot af van drie maanden.

"Wij zagen wel wat in het plan om met de hulp van oplettende en actieve twitteraars het opsporen van gestolen voertuigen te versnellen", vertelt Esther Rougoor van het VbV. "Elk gestolen voertuig is er één te veel, de schadelast van een gestolen auto kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Het scheelt veel als we dat op deze wijze kunnen voorkomen. Nog afgezien van de vreugde die de eigenaar ervan heeft als hij zijn eigen auto weer in zijn bezit heeft."

Rougoor: "Met OHRA hebben we afgesproken dat wij de tweet opstellen, omdat wij over alle gegevens uit het Vermiste Auto Register beschikken." Dit is een centraal systeem waarop ook politie, verzekeraars en RDW zijn aangesloten.

De tweet die de verzekeraar vervolgens wereldkundig maakt, bevat kenteken, merk, type en kleur van het voertuig en de datum, plaats en het tijdstip van de diefstal. Natuurlijk gebeurt dit pas na goedkeuring van de eigenaar van het gestolen voertuig. Het VbV filtert ook de reacties op Twitter, zodat er geen valse meldingen op Twitter komen te staan. Als een auto of motor is teruggevonden, volgt er ook een tweet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

OHRA start proef met twitter-alert bij diefstal auto - Automobielmanagement.nl

OHRA start proef met twitter-alert bij diefstal auto

OHRA is deze maand een twitter-alert gestart bij de diefstal van auto’s en motoren.

Als er een auto is gestolen, stuurt de Stichting VbV de gegevens uit het Vermiste Auto Register naar de verzekeraar, die vervolgens een tweet uitstuurt.

"Het is nog een pilot met één verzekeraar, maar als er meer vraag naar is, kunnen wij het Twitter-alert breder inzetten", meldt het VbV.

Op dit moment wordt in Nederland zestig procent van de gestolen auto’s en motoren teruggevonden. Dat percentage kan omhoog, vindt OHRA. Voor de juiste informatie over de gestolen voertuigen deed de verzekeraar een beroep op de Stichting VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit), dat het Vermiste Auto Register beheert. Hierin is elk vermist voertuig, opgegeven door politie, verzekeraar of particulier, opgenomen. Verzekeraar en VbV spraken in eerste instantie een pilot af van drie maanden.

"Wij zagen wel wat in het plan om met de hulp van oplettende en actieve twitteraars het opsporen van gestolen voertuigen te versnellen", vertelt Esther Rougoor van het VbV. "Elk gestolen voertuig is er één te veel, de schadelast van een gestolen auto kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Het scheelt veel als we dat op deze wijze kunnen voorkomen. Nog afgezien van de vreugde die de eigenaar ervan heeft als hij zijn eigen auto weer in zijn bezit heeft."

Rougoor: "Met OHRA hebben we afgesproken dat wij de tweet opstellen, omdat wij over alle gegevens uit het Vermiste Auto Register beschikken." Dit is een centraal systeem waarop ook politie, verzekeraars en RDW zijn aangesloten.

De tweet die de verzekeraar vervolgens wereldkundig maakt, bevat kenteken, merk, type en kleur van het voertuig en de datum, plaats en het tijdstip van de diefstal. Natuurlijk gebeurt dit pas na goedkeuring van de eigenaar van het gestolen voertuig. Het VbV filtert ook de reacties op Twitter, zodat er geen valse meldingen op Twitter komen te staan. Als een auto of motor is teruggevonden, volgt er ook een tweet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding