Centraal Beheer adviseert stuurslot tegen autodiefstal

Centraal Beheer Achmea adviseert bezitters van auto’s met een ingebouwd voertuigvolgsysteem om voorlopig ook een mechanisch slot te gebruiken.

Aanleiding is de stijging van diefstallen van dure auto’s, ondanks het feit dat ze een volgsysteem aan boord hebben. De dieven zouden zenders gebruiken die het systeem verstoren, om zo uit handen van de politie te blijven. Volgens Centraal Beheer gaat het om enkele tientallen auto’s per jaar. Naast de dure premium merken betreft de diefstal vooral jong gebruikte auto’s, zoals de Volkswagen Golf en BMW 1-, 3- en 5-serie.

Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit wordt ruim tachtig procent van de gestolen auto’s met een volgsysteem teruggevonden. Van alle gestolen dure wagens samen keert ongeveer veertig procent bij de rechtmatige eigenaar terug.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Centraal Beheer adviseert stuurslot tegen autodiefstal - Automobielmanagement.nl

Centraal Beheer adviseert stuurslot tegen autodiefstal

Centraal Beheer Achmea adviseert bezitters van auto’s met een ingebouwd voertuigvolgsysteem om voorlopig ook een mechanisch slot te gebruiken.

Aanleiding is de stijging van diefstallen van dure auto’s, ondanks het feit dat ze een volgsysteem aan boord hebben. De dieven zouden zenders gebruiken die het systeem verstoren, om zo uit handen van de politie te blijven. Volgens Centraal Beheer gaat het om enkele tientallen auto’s per jaar. Naast de dure premium merken betreft de diefstal vooral jong gebruikte auto’s, zoals de Volkswagen Golf en BMW 1-, 3- en 5-serie.

Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit wordt ruim tachtig procent van de gestolen auto’s met een volgsysteem teruggevonden. Van alle gestolen dure wagens samen keert ongeveer veertig procent bij de rechtmatige eigenaar terug.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding