Als de crashsensoren zo’n type aanrijding registreren wordt de beltbag opgeblazen tot drie keer de normale breedte. Door het grotere oppervlak waarmee de inzittende op zijn plaats wordt gehouden, wordt de druk op de ribbenkast gereduceerd.

Mercedes levert op alle zitplaatsen op de tweede rij al veiligheidsgordels met gordelspanners en ‘force limiters’. De Duitsers zijn niet van plan de beltbag te introduceren op de voorstoelen, omdat men daar wordt beschermd met de in het dashboard en stuur geplaatste airbags.

De beltbag zal zijn debuut maken in één van de duurdere Mercedes-modellen. Bekijk onderstaand het filmpje van ESF 2009 waar de beltbags al in geïntroduceerd werden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding