Dat meldt de website inspekto.de, die zich kort geleden profileerde als online check van offertes en facturen. De portal vroeg de mening van vijfhonderd automobilisten. Van de groep wantrouwende eigenaren gaf twaalf procent aan dat volgens hen meer dan de helft van de rekeningen fouten bevat.

Een van de andere uitkomsten is dat zestig procent zegt van garage te wisselen indien hen dat circa tien procent aan kosten zou schelen. Drie vierde van de ondervraagden is van mening een betere deal te kunnen maken voor reparatie en onderhoud als ze zelf zouden beschikken over meer vakkennis.

Op de website van Inspekto kunnen consumenten hun facturen en offertes uploaden, waarna binnen 24 uur een onderbouwde analyse retour wordt gestuurd. Volgens initiatiefnemer Chris Möller kan zijn portal ook voor autobedrijven een stimulans zijn. Hij spreekt van "een geweldige mogelijkheid om zich te presenteren. Een rekening die niet op bezwaren stuit geldt als een bewijs van kwaliteit."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding