Daarmee wordt voor het eerst in de vijftigjarige historie van de fabriek in drie ploegen gewerkt. Sinds de productiestart van de Evoque (juli 2011) zijn inmiddels zo’n 88 duizend stuks verkocht in meer dan 170 landen.

In maart dit jaar kondigde Jaguar Land Rover aan dat Halewood zou overschakelen op 24-uurs productie. Het startte een wervingscampagne om duizend nieuwe productiemedewerkers, inspecteurs en ingenieurs aan te trekken. De nieuwkomers zullen samen met de reeds aanwezige staf in drie diensten gaan werken – inclusief een nieuwe nachtdienst, die gisteren om 21.30 uur begon. Ze bouwen zowel de Range Rover Evoque als de Land Rover Freelander 2.

Met de huidige 4.500 medewerkers heeft JLR Halewood het personeelsbestand in slechts drie jaar verdrievoudigd, zegt HR-directeur Des Thurlby: "Het aantal medewerkers is nu het hoogste in twintig jaar." Behalve voor nieuwe werkgelegenheid zorgt het bedrijf volgens hem ook voor een positieve, economische invloed op het noordwesten van Groot-Brittannië en op de Britse toeleverindustrie."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding