Dat gebeurde gisteren op de slotavond van het Jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven. De onderneming ontving de trofee uit handen van Autopunt van Herpen, de winnaar van vorig jaar.

Behalve Autobedrijf Marco van Beek werden medio augustus ook Hommel Occasions uit Etten-Leur en Garage Van Altena uit Hilversum geselecteerd door de vakjury. De kandidatenlijst bestond  uit tien genomineerden. De drie finalisten bleken nogal wat overeenkomsten te tonen: alle drie ongeveer even groot, bijna evenveel vaste medewerkers in dienst en gerund door eigenaren van rond de veertig jaar. Autobedrijf Marco van Beek is uiteindelijk gekozen op basis van het oordeel van de vakjury, de bevindingen van de mysteryshopper en de aanwezigen tijdens het Jaarcongres.

Van de netwerkpartners van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven ( Hella, Bovemij en VWE) krijgt Autobedrijf Marco van Beek als prijs een dag lang vlieglessen voor het hele team. Ieder teamlid mag onder begeleiding van een instructeur met eigen vliegtuig vanaf Hilversum naar Texel vliegen. Na een lunch op het eiland vliegt het team terug, om in Hilversum, waar ze een vliegcertificaat in ontvangst te nemen.