Dit meldt De Telegraaf. Bandenbedrijven doen momenteel dan ook goede zaken en de wachttijden voor een bandenwissel kunnen zelfs tot een week oplopen.

Volgens het dagblad verwachten bandenfabrikanten ook het komende jaar weer meer winterbanden te verkopen nu de winters in ons land steeds strenger lijken te worden. Het afgelopen jaar werden 1,8 miljoen winterbanden aan de man gebracht en voor dit jaar wordt gerekend op 2,0 miljoen exemplaren.

Volgens De Telegraaf laten vooral de zakelijke rijders hun banden al in oktober en november verwisselen. De particuliere automobilist wacht daarentegen vaak tot de eerste sneeuw zich aandient en maakt dan pas een afspraak. Ook bij de ANWB is het druk. Men zegt de laatste dagen veel telefoontjes te hebben gehad met vragen om informatie over het gebruik van winterbanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding