Beide zaten in de raad van toezicht van de toenmalige Porsche-holding PSE toen in de periode 2008/2009 Volkswagen en Porsche probeerden elkaar over te nemen. Uiteindelijk trok Volkswagen aan het langste eind, maar of in dat proces van loven en bieden alles even eerlijk is gespeeld, wordt door de Duitse justitie sterk betwijfeld.

Behalve Piëch (nu president-commissaris van Volkswagen) en Porsche (nazaat van Ferdinand Porsche) is ook de rest van de raad van toezicht verdacht. Zij zouden potentiële investeerders middels valse verklaringen om de tuin hebben geleid. Overigens ontkennen zij de beschuldigingen. In dit verband lopen ook andere aanklachten, onder anderen tegen de vroegere Porsche-baas Wendelin Wiedeking.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding