Supercars is mede met importeur Pon tot stand gekomen. De auto’s worden door Hertz ingezet door middel van een terugkoopgarantie. Hertz huurt feitelijk de auto’s van Pon, waarbij het ook een flexibele ‘huurtijd’ heeft bedongen: van 6 tot 12 maanden.

Volgens Henk van den Helder, general manager Benelux van Hertz, is de autoverhuurbranche aan een nieuw businessmodel toe. Onder de noemer ‘Re-invention’ is die vernieuwing vorig jaar ingezet in de Verenigde Staten. In dat kader werd bijvoorbeeld concurrent Dollar Thrifty overgenomen die sterk was vertegenwoordig in de leisure markt. Een voor Hertz interessante groeimarkt.

De general manager zegt veel kritische reacties te hebben gekregen op de lancering van Supercars. Vooral vanwege de tijdsgeest. Maar Van den Helder wil juist nu een statement maken. Volgens hem zijn er bovendien genoeg mensen die af en toe eens wat anders willen huren dan bijvoorbeeld een Audi A4. Ook al zijn ze dan tussen de 100 en 200 euro meer kwijt.

De auto’s, waaronder drie Porsches (Panamera, 911 Carrera en 911 Boxster) en een Bentley Continental GT zullen online en vanaf de vestiging van Schiphol worden verhuurd. Waarbij het personeel ook de opdracht krijgt de auto’s te promoten bij klanten. Van den Helder: "Uiteindelijk moeten ze natuurlijk wel verhuurd worden. Het moet omzet opleveren. Wellicht ook dat bedrijven incentives kunnen inzetten voor medewerkers die graag eens een dergelijke auto willen rijden."