Dat meldt het Financieele Dagblad.  AgustaWestland, het helikopteronderdeel van het Italiaanse bedrijf, zou steekpenningen hebben uitgekeerd bij de helikopterdeal die ging om een bedrag van 560 miljoen euro. ‘De aanklagers hebben daarom voormalig Finmeccanica-topman Giuseppe Orsi en AgustaWestland-baas Bruno Spagnolini aangeklaagd. Het duo ontkent iets fout te hebben gedaan, maar Orsi trad in februari af na in voorlopige hechtenis te zijn genomen vanwege de fraudezaak. Inmiddels is hij weer op vrije voeten’, zo meldt het FD. Ratan Tata staat op de lijst voor zijn kennis van de defensie-industrie. Finmeccanica ligt momenteel in Nederland onder vuur dankzij een andere dochter, Fyra-bouwer AnsaldoBreda.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding