Ford pakt gezondheidsprobleem personeel aan

Met een op gezondheid gericht programma wil autofabrikant Ford het rendement van zijn personeel op een hoger plan brengen.

De maatregel is volgens Ford nodig, aangezien de medewerkers blijkens onderzoek ongezonder zijn dan gemiddeld. Hoe dat komt, is niet bekeken. De uitkomsten zijn echter zodanig dat het bedrijf een pilot van twee jaar in gang heeft gezet om personeel met chronische gezondheidsklachten te begeleiden. Daarbij zal de nadruk liggen op preventie.

James Tetreault, Ford’s vice-president voor de fabrieken in Noord-Amerika, geeft ruiterlijk toe dat eigenbelang een grote rol speelt bij het initiatief. "We spenderen een hoop geld aan deze groep  mensen. Dit soort kosten willen we niet steeds terug hebben. Personen met een chronisch slechte conditie kosten tien keer zo veel als mensen in goede gezondheid." Bij Ford-personeel blijkt de top-vijf van chronische lichamelijke problemen (astma, diabetes, hart, longen, bloeddruk) veel vaker dan gemiddeld voor te komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Hoe wil je gezondheidsproblemen effectief en vooral structureel aanpakken als je de oorzaak ervan niet kent?

Geplaatst door: Aart van der Haagen op
Ford pakt gezondheidsprobleem personeel aan - Automobielmanagement.nl

Ford pakt gezondheidsprobleem personeel aan

Met een op gezondheid gericht programma wil autofabrikant Ford het rendement van zijn personeel op een hoger plan brengen.

De maatregel is volgens Ford nodig, aangezien de medewerkers blijkens onderzoek ongezonder zijn dan gemiddeld. Hoe dat komt, is niet bekeken. De uitkomsten zijn echter zodanig dat het bedrijf een pilot van twee jaar in gang heeft gezet om personeel met chronische gezondheidsklachten te begeleiden. Daarbij zal de nadruk liggen op preventie.

James Tetreault, Ford’s vice-president voor de fabrieken in Noord-Amerika, geeft ruiterlijk toe dat eigenbelang een grote rol speelt bij het initiatief. "We spenderen een hoop geld aan deze groep  mensen. Dit soort kosten willen we niet steeds terug hebben. Personen met een chronisch slechte conditie kosten tien keer zo veel als mensen in goede gezondheid." Bij Ford-personeel blijkt de top-vijf van chronische lichamelijke problemen (astma, diabetes, hart, longen, bloeddruk) veel vaker dan gemiddeld voor te komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Hoe wil je gezondheidsproblemen effectief en vooral structureel aanpakken als je de oorzaak ervan niet kent?

Geplaatst door: Aart van der Haagen op