In de verkiezing door een 60-man tellende jury kreeg de nieuwe generatie Golf maar liefst 504 van de mogelijke 600 punten, ook weer een record voor een auto van buitenlandse makelij. Dat is des te meer opmerkelijk omdat de auto pas sinds eind juni in Japan te koop is. ‘’We zijn heel erg blij dat de Golf als eerste ingevoerde auto in het 34 jarig bestaan van de Auto van het Jaar competitie de hoofdprijs in de wacht heeft gesleept. Deze onderscheiding komt toe aan iedereen die Volkswagen de laatste 60 jaar in Japan heeft gesteund,” verklaarde Shigeru Shoji, president van Volkswagen Group Japan.

De Golf is in Japan verkrijgbaar in drie versies, Trendline, Comfortline en Highline. Klanten hebben daarbij de keus uit twee turbo-charged benzine-injectiemotoren, de 1.2 TSI en de 1.4 TSI. Afgelopen maand kwam daarnaast ook de nieuwe Golf GTI in Japan op de markt. Volgens VW zijn er sinds de introductie van de nieuwe modellen al 13.000 van besteld.