Verkeersonderneming wint Gouden RAI Wiel

De Verkeersonderneming heeft de mobiliteitsprijs ‘Het Gouden RAI Wiel’ ontvangen uit handen van minister Schultz van Haegen tijdens het 13e RAI Mobiliteitsdiner op donderdag 27 maart.

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het Havenbedrijf, Rijkswaterstaat en de gemeente en stadsregio Rotterdam. Vanwege de succesvolle samenwerking heeft De Verkeersonderneming in 2012 ook de programmacoördinatie en realisatie van Beter Benutten Rotterdam erbij gekregen. In de samenwerking gaat het erom maatregelen voor een bereikbare stad, een bereikbare haven en een bereikbare regio Rotterdam optimaal op elkaar af te stemmen. Directeur Aernout van der Bend van De Verkeersonderneming nam de prestigieuze prijs in ontvangst.
RAI Vereniging reikt het Gouden RAI Wiel uit aan personen of instellingen die zich op nationaal of internationaal niveau hebben onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer of van vervoermiddelen in brede zin. Eerdere winnaars waren onder andere de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (2012), Advanced Automotive Design TU Delft (2010), Wubbo Ockels (2009) en ANWB (2008). Pieter van Vollenhoven was in 2003 de eerste die de prijs kreeg toen hij voorzitter was van de Raad voor Transportveiligheid.
Algemeen voorzitter van RAI Vereniging, Roelf de Boer, trapte de avond af met een inleiding over de zelfdenkende en zelfsturende auto. Zijn speech was een inleiding op het verhaal van de gastspreker van de avond, Christian Weiss, de projectleider van simTD, een groot vierjarig onderzoek op het gebied van de zogenaamde  ‘Car-to-X communicatie’ rond de stad Frankfurt.  De uitkomsten van het simTD project zijn ondertussen onderdeel geworden van een grote internationale praktijktest met dit soort technologie in de zogenaamde C-ITS corridor Rotterdam-Frankfurt-Wenen.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verkeersonderneming wint Gouden RAI Wiel - Automobielmanagement.nl

Verkeersonderneming wint Gouden RAI Wiel

De Verkeersonderneming heeft de mobiliteitsprijs ‘Het Gouden RAI Wiel’ ontvangen uit handen van minister Schultz van Haegen tijdens het 13e RAI Mobiliteitsdiner op donderdag 27 maart.

De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door het Havenbedrijf, Rijkswaterstaat en de gemeente en stadsregio Rotterdam. Vanwege de succesvolle samenwerking heeft De Verkeersonderneming in 2012 ook de programmacoördinatie en realisatie van Beter Benutten Rotterdam erbij gekregen. In de samenwerking gaat het erom maatregelen voor een bereikbare stad, een bereikbare haven en een bereikbare regio Rotterdam optimaal op elkaar af te stemmen. Directeur Aernout van der Bend van De Verkeersonderneming nam de prestigieuze prijs in ontvangst.
RAI Vereniging reikt het Gouden RAI Wiel uit aan personen of instellingen die zich op nationaal of internationaal niveau hebben onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer of van vervoermiddelen in brede zin. Eerdere winnaars waren onder andere de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (2012), Advanced Automotive Design TU Delft (2010), Wubbo Ockels (2009) en ANWB (2008). Pieter van Vollenhoven was in 2003 de eerste die de prijs kreeg toen hij voorzitter was van de Raad voor Transportveiligheid.
Algemeen voorzitter van RAI Vereniging, Roelf de Boer, trapte de avond af met een inleiding over de zelfdenkende en zelfsturende auto. Zijn speech was een inleiding op het verhaal van de gastspreker van de avond, Christian Weiss, de projectleider van simTD, een groot vierjarig onderzoek op het gebied van de zogenaamde  ‘Car-to-X communicatie’ rond de stad Frankfurt.  De uitkomsten van het simTD project zijn ondertussen onderdeel geworden van een grote internationale praktijktest met dit soort technologie in de zogenaamde C-ITS corridor Rotterdam-Frankfurt-Wenen.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding