Het zijn (in willekeurige volgorde): Autobedrijf De Bruyn; Autobedrijf Frans Jansen; Autobedrijf Gecu; Auto Blaschke; Mak Auto & Techniek; Autobedrijf Wijnand van den Berg; Auto Service Doorten; Rentmeester Tilburg; Auto Techniek Kampen; Excellent Automotive Venlo.

Alle 3.300 bij Bovag aangesloten onafhankelijke autobedrijven konden deelnemen aan de verkiezing, die dit jaar voor de achtste keer op een rij georganiseerd wordt. In de telling van de consumentenstemmen is rekening gehouden met het aantal medewerkers bij het autobedrijf, waardoor grote én kleine bedrijven evenveel kans maken.

De halve finalisten krijgen binnenkort bezoek van keuringsinstantie W&D Consultants. Aan de hand van een uitgebreide checklist worden de ondernemers in kaart gebracht. Vervolgens bepaalt een vakjury op basis van die gegevens medio augustus de drie Bovag-autobedrijven die doorgaan naar de finale ( 7 oktober). Afgelopen jaar won Marc Huisman Autobedrijf uit Alphen aan den Rijn de titel.
Huisman zal optreden als spreker op het Driving Business Aftermarket Event van AM op 3 juli.