Hij neemt per direct het stokje over van Philippe Varin, die tot voor kort topman was van PSA Peugeot Citroën en daar inmiddels is opgevolgd door ex-Renault-COO Carlos Tavares.

Carlos Ghosn was in 2009 ook al eens president van de ACEA. Volgens algemeen secretaris Erik Jonnaert moet Ghosn de ACEA leiden door een "belangrijke periode van politieke veranderingen". De belangenvereniging van Europese autofabrikanten blijft zich richten op innovatie, internationale handel en ondersteunende regelgeving die dit alles bevordert, aldus Jonnaert.

Ghosn begon in 1978 bij Michelin als manager van de fabriek in het Franse Le Puy. Hij doorliep diverse internationale functies bij de bandenfabrikant, om in 1996 over te stappen naar Renault. Vier jaar later kreeg hij ook de regie over strategisch partner Nissan. De leden van de ACEA zijn: BMW Group, DAF Trucks, Daimler, FIAT SpA, Ford of Europe, General Motors Europe, Hyundai Motor Europe, IVECO SpA, Jaguar Land Rover, PSA Peugeot Citroën, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars en Volvo Group.