Met de introductie van de D8 GTO beloofde Donkervoort een nieuwe generatie ultralichte en hightech sportwagens voor de ultieme rijbeleving en met bijbehorende prestaties. De acceleratie van 0-100 km/u  in 2,8 seconde, een gewicht van maar 695 kg en het gebruik van een zeer sportieve motor van Audi (quattro) wezen allemaal al in de richting van topprestaties. Bij de recordpoging kwamen twee rijders in actie: de Duitse coureur Maik Rosenberg en testrijder Denis Donkervoort. Beiden werden echter gehinderd door de dichte mist die gedurende het grootste deel van de ochtend over het circuit hing. Pas halverwege de middag klaarde het op en werd het circuit veilig genoeg bevonden. Rosenberg verbrak die namiddag als eerste het record met een tijd van 1 minuut 47,40. De absolute toptijd van 1.46,12 kwam uiteindelijk op naam van Denis Donkervoort te staan. Hij reed het record voor productieauto’s op straat-gehomologeerde banden, onder vochtige weersomstandigheden in het allerlaatste kwartier. Van wie Donkervoort het bestaande record heeft overgenomen en met hoeveel tijd het record werd aangescherpt is niet bekend. Het Bilster Berg-circuit kiest ervoor om deze informatie geheim te houden, zo meldt Donkervoort.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding