Daarmee zou het autoconcern aansluiting krijgen bij de concurrentie in eigen land. VW/Audi lijfde 2,5 jaar geleden Ducati in, terwijl BMW sinds jaar en dag beschikt over een eigen motorfietstak. Overigens wil Daimler geen commentaar leveren op het bericht.

De Duitse krant schrijft dat Daimler de transactie wil afwikkelen via zijn tuningdochter AMG. Voor begin november zou de onderneming komen met details. Helemaal nieuw is het geluid overigens niet: al in juli waren er in de Duitse media berichten over een mogelijk entree van Daimler bij MV Agusta. Het merk dankt zijn naam aan graaf Domenico Agusta, die in 1943 de Meccanica Verghera stichtte en zijn  familienaam aan het bedrijf verbond.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding