Daarmee is de Mondial de l’Automobile van Parijs volgens de Franse organisatie nog altijd de drukstbezochte autosalon ter wereld. Ook het aantal pageviews op de website haalde goede resultaten met acht miljoen views tijdens de salondagen. Ook op Facebook laat Parijs met 47 duizend fans de beurzen van Genève en Frankfurt achter zich. Verder trok ook het testcentrum met tienduizend tests twintig procent meer mensen aan dan twee jaar geleden. Op de twee persdagen verschenen tienduizend journalisten uit 103 landen.

De bezoekersaantallen van de bekende autosalons liggen lager dan die van Parijs. Zo boekte Geneve 2014 ongeveer 670 duizend bezoekers, Detroit 803 duizend, Beijing 852 duizend en Tokyo 903 duizend. Parijs 2012 kwam uit op 1,23 miljoen bezoekers en Frankfurt 2013 registreerde 881 duizend bezoekers.

      

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding