Het evenement op bedrijventerrein De Hulst II werd bijgewoond door genodigden van de provincie, het LIOF, de gemeente Venray, de Chinese ambassadeur, Inalfa-management en andere nauw betrokkenen.

De nieuwbouw moet medio 2016 klaar zijn en gaat het hoofdkantoor, wereldwijde Compentence Center en de Europese Inalfa-organisatie huisvesten. De Noord-Limburgse onderneming ontwerpt, ontwikkelt en vervaardigt zonnedaken en open daksystemen voor de auto-industrie, zoals BMW,  Daimler, Chrysler, Ford, GM, Volkswagen en Volvo. De afgelopen periode heeft in het teken gestaan van detaillering van de lay-out van het gebouwencomplex. Bovendien zijn alle noodzakelijke vergunningen, in nauwe samenwerking tussen het projectteam van Inalfa en de gemeente Venray verleend.

Burgemeester Hans Gilissen benadrukte eerder vandaag het regionale belang van de nieuwe vestiging. "Ze versterkt en ondersteunt onze ambities en zal een positief effect hebben op de economische aantrekkingskracht van onze regio." Mede dankzij de samenwerking tussen de provincie Limburg, het LIOF en de gemeente Venray is het mogelijk gebleken om Inalfa in Venray te houden. Gedeputeerde Beurskens: "Door in te zetten op innovatie in deze automotive-sector worden er ook vele nieuwe  banen gecreëerd."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding