Een kwart van hen ziet een Tesla Model S wel zitten. Een oldtimer of sportwagen is het minst populair als kerstverrassing. Dat leert een peiling door Multiscope, in opdracht van AutoScout24, onder ruim duizend Nederlanders.

Naast een elektrische auto is ook een ruime gezinsauto gewild, zowel onder mannen als vrouwen. Voor één op de vijf Nederlanders is een Mini het ultieme wenscadeau tijdens de komende feestdagen. Driekwart van hen is vrouw. Vooral in de Randstad is de Mini populair. Mannen daarentegen kiezen vaker dan vrouwen voor een oldtimer of sportauto. Toch gaat ‘maar’ één op de acht mannen voor een klassieke Ford Mustang of een Porsche. Bij vijftien procent van de mannen gaat de voorkeur uit naar een auto met een stoere uitstraling.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding