Mango Mobility is goed voor een jaaromzet van circa zes miljoen euro, heeft 38 medewerkers in dienst en wordt toegevoegd aan de divisie Stern Mobility Services.

De nieuwe loot aan de stam heeft twaalf winkels, vijf rijdende showrooms en een interactieve website met daaraan gekoppeld een klantcontactcentrum. Het assortiment omvat e-bikes, brommobielen en scootmobielen. De doelgroepen variëren van jongeren tot individueel aangepast seniorenvervoer, en van vervoer van meerdere personen tot vervoer voor stedelijke distributie. "Deze nieuwe mobiliteitsoplossingen zijn het juiste antwoord op de toenemende binnenstedelijke verkeersproblematiek", meldt Stern. Oprichter en directeur van Mango Mobility is Jan-Willem Wiersma. Hij ziet veel kansen in de samenwerking met Stern Groep: "Het mobiliteitslandschap verandert snel. Samen met Stern Groep kunnen wij onze groei verder borgen. Wij zijn reeds gevestigd op een aantal Stern-locaties en zullen onze producten straks kunnen aanbieden in combinatie met de mobiliteitsproducten en financiële diensten van Stern." Voor een aantal producten fungeert Mango Mobility als importeur.

Henk van der Kwast, directievoorzitter Stern Groep N.V., verwacht dat de nieuwe activiteiten niet alleen veel nieuwe klanten zullen trekken, maar vooral de relatie met bestaande klanten zal versterken. "Door de duurzame mobiliteitsoplossingen van Mango te combineren met het brede aanbod van automerken en autodiensten van Stern zetten we de volgende stap in het creëren van een onderscheidende retailpropositie die gericht is op het invullen van alle klantwensen op het gebied van individuele mobiliteit.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding