MobyPark wint eerste Automotive Innovation Award

Het parkeerplaats-deelsysteem MobyPark is de winnaar van de Automotive Innovation Award 2015.

Volgens de vakjury is MobyPark een voortrekker binnen de Nederlandse mobiliteitssector: het concept past bij de toekomst van mobiliteit, is direct toepasbaar en heeft daarmee grote impact op de sector. Voorzitter Leo Kusters (directeur van Transport en Mobility TNO Nederland): "MobyPark blaast leven in dood kapitaal" en biedt "gemak en handelingsperspectief aan de consument in een businessmodel dat specifiek is toegesneden op de Nederlands markt."

Het online concept is inmiddels geïmplementeerd in Nederland en maakt het mogelijk tijdelijk ongebruikte parkeerplaatsen te verhuren. Uit het juryrapport: "Het systeem brengt de deeleconomie naar de parkeerplaatsen en betrekt daarin zowel bedrijven als particulieren op een manier die voor Nederland uniek is. De applicatie biedt een oplossing voor parkeerschaarste, een steeds groter probleem in de stedelijke omgeving. Het biedt consumenten een gebruiksvriendeljike en tijdsbesparende oplossing en biedt verhuurders de mogelijkheid hun waardevolle parkeerplekken optimaal te exploiteren.’
Innovaties

De verkiezing van Automotive Innovation Award is een initiatief van RAI Vereniging, Bovag, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger Strategy Consultants. Zij willen met de prijs bijdragen aan een snellere en betere verspreiding van belangrijke innovaties binnen de sector. Verder beogen ze de in Nederland ontwikkelde en geïmplementeerde innovaties bredere bekendheid te geven. De AIA wordt niet jaarlijks maar elke twee jaar toegekend. Die grotere tijdspanne moet partijen voldoende tijd geven om innovaties te ontwikkelen en marktrijp te maken.
46 deelnemers

Voor deze eerste editie van de  meldden zich 46 bedrijven. De inzendingen werden beoordeeld op innovatie (hoe vernieuwend is het idee), impact (op de mobiliteit, de sector en/of de klant) en implementatie (haalbaarheid, toepasbaarheid, rendement). Aan de hand van publieksstemmen en de stem van de vakjury mochten acht concepten worden gepresenteerd. Uiteindelijk werden drie finalisten geselecteerd: E-One, MobyPark en Stanyl Diablo.

Kijk hier voor meer informatie

 

MobyPark wint eerste Automotive Innovation Award - Automobielmanagement.nl

MobyPark wint eerste Automotive Innovation Award

Het parkeerplaats-deelsysteem MobyPark is de winnaar van de Automotive Innovation Award 2015.

Volgens de vakjury is MobyPark een voortrekker binnen de Nederlandse mobiliteitssector: het concept past bij de toekomst van mobiliteit, is direct toepasbaar en heeft daarmee grote impact op de sector. Voorzitter Leo Kusters (directeur van Transport en Mobility TNO Nederland): "MobyPark blaast leven in dood kapitaal" en biedt "gemak en handelingsperspectief aan de consument in een businessmodel dat specifiek is toegesneden op de Nederlands markt."

Het online concept is inmiddels geïmplementeerd in Nederland en maakt het mogelijk tijdelijk ongebruikte parkeerplaatsen te verhuren. Uit het juryrapport: "Het systeem brengt de deeleconomie naar de parkeerplaatsen en betrekt daarin zowel bedrijven als particulieren op een manier die voor Nederland uniek is. De applicatie biedt een oplossing voor parkeerschaarste, een steeds groter probleem in de stedelijke omgeving. Het biedt consumenten een gebruiksvriendeljike en tijdsbesparende oplossing en biedt verhuurders de mogelijkheid hun waardevolle parkeerplekken optimaal te exploiteren.’
Innovaties

De verkiezing van Automotive Innovation Award is een initiatief van RAI Vereniging, Bovag, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger Strategy Consultants. Zij willen met de prijs bijdragen aan een snellere en betere verspreiding van belangrijke innovaties binnen de sector. Verder beogen ze de in Nederland ontwikkelde en geïmplementeerde innovaties bredere bekendheid te geven. De AIA wordt niet jaarlijks maar elke twee jaar toegekend. Die grotere tijdspanne moet partijen voldoende tijd geven om innovaties te ontwikkelen en marktrijp te maken.
46 deelnemers

Voor deze eerste editie van de  meldden zich 46 bedrijven. De inzendingen werden beoordeeld op innovatie (hoe vernieuwend is het idee), impact (op de mobiliteit, de sector en/of de klant) en implementatie (haalbaarheid, toepasbaarheid, rendement). Aan de hand van publieksstemmen en de stem van de vakjury mochten acht concepten worden gepresenteerd. Uiteindelijk werden drie finalisten geselecteerd: E-One, MobyPark en Stanyl Diablo.

Kijk hier voor meer informatie