Mercedes-Benz Classic geeft archieven vrij op internet

Mercedes-Benz Classic heeft per 30 januari zijn multimedia-archief aan het publiek vrijgegeven op internet.

Vijftien jaar geleden ontwikkelde Mercedes-Benz Classic het Multimedia Archive and Research System (M@RS) en bracht hierin zijn archieven onder. Daaruit konden geregistreerde journalisten en onderzoekers putten voor hun onderzoek naar de historie van Daimler. Deze databank was het uitgangspunt voor de ontwikkeling van het nieuwe Public-M@RS dat sinds 30 januari 2015 online is. De databank kan door iedereen zonder aanmelding geraadpleegd worden geraadpleegd via https://mercedes-benz-publicarchive.com. De archieven van Mercedes-Benz Classic herbergen unieke schatten met betrekking tot de geschiedenis van Daimler AG die teruggaat tot de uitvinding van de automobiel door Carl Benz en Gottlieb Daimler in 1886. heeft iedereen nu zonder aanmelding toegang tot informatie, documenten en beeldmateriaal uit de historie van het merk Mercedes-Benz.

Het accent van de nieuwe website ligt in de eerste ontwikkelingsfase op personenwagens. De autoprofielen, technische gegevens en foto’s zijn opgesplitst in vijf historische hoofdstukken (Benz & Cie. tot 1926, Daimler-Motoren-Gesellschaft en Mercedes tot 1926, Mercedes-Benz van 1926 tot en met 1945, Mercedes-Benz vanaf 1946 en Maybach sinds 2002). Binnen deze hoofdstukken vormen autoklassen en bouwreeksen het raamwerk van de website. Op deze manier is informatie uit de productiegeschiedenis van de eerste auto in 1886 tot de voorgangers van de huidige Mercedes-Benz-modellen snel en transparant op te zoeken. De inhoud die momenteel beschikbaar is zal in de toekomst worden uitgebreid met andere thema’s uit de product- en concernhistorie.

De toekomst heeft een verleden nodig en innovatie is gebaseerd op traditie. De door middel van Public-M@RS gepresenteerde archieven en verzamelingen van Mercedes-Benz Classic laten belangstellenden overal ter wereld kennismaken met het hart van het merk en documenteren de voortdurende wil tot innoveren sinds bijna 130 jaar autogeschiedenis.

Volgens het merk vormen de archieven van Mercedes-Benz Classic één van de grootste industriële archieven in Europa en hun omvang is uniek in de auto-industrie. In 1936 kreeg ingenieur Max Rauck officieel de opdracht van Daimler-Benz om  historische literatuur en beeldmateriaal te verzamelen en te onderzoeken met het doel een historisch archief in te richten en te onderhouden.  Public-M@RS geeft het publiek nu online toegang tot het resultaat van het werk van Rauck en zijn opvolgers.

Mercedes-Benz Classic geeft archieven vrij op internet - Automobielmanagement.nl

Mercedes-Benz Classic geeft archieven vrij op internet

Mercedes-Benz Classic heeft per 30 januari zijn multimedia-archief aan het publiek vrijgegeven op internet.

Vijftien jaar geleden ontwikkelde Mercedes-Benz Classic het Multimedia Archive and Research System (M@RS) en bracht hierin zijn archieven onder. Daaruit konden geregistreerde journalisten en onderzoekers putten voor hun onderzoek naar de historie van Daimler. Deze databank was het uitgangspunt voor de ontwikkeling van het nieuwe Public-M@RS dat sinds 30 januari 2015 online is. De databank kan door iedereen zonder aanmelding geraadpleegd worden geraadpleegd via https://mercedes-benz-publicarchive.com. De archieven van Mercedes-Benz Classic herbergen unieke schatten met betrekking tot de geschiedenis van Daimler AG die teruggaat tot de uitvinding van de automobiel door Carl Benz en Gottlieb Daimler in 1886. heeft iedereen nu zonder aanmelding toegang tot informatie, documenten en beeldmateriaal uit de historie van het merk Mercedes-Benz.

Het accent van de nieuwe website ligt in de eerste ontwikkelingsfase op personenwagens. De autoprofielen, technische gegevens en foto’s zijn opgesplitst in vijf historische hoofdstukken (Benz & Cie. tot 1926, Daimler-Motoren-Gesellschaft en Mercedes tot 1926, Mercedes-Benz van 1926 tot en met 1945, Mercedes-Benz vanaf 1946 en Maybach sinds 2002). Binnen deze hoofdstukken vormen autoklassen en bouwreeksen het raamwerk van de website. Op deze manier is informatie uit de productiegeschiedenis van de eerste auto in 1886 tot de voorgangers van de huidige Mercedes-Benz-modellen snel en transparant op te zoeken. De inhoud die momenteel beschikbaar is zal in de toekomst worden uitgebreid met andere thema’s uit de product- en concernhistorie.

De toekomst heeft een verleden nodig en innovatie is gebaseerd op traditie. De door middel van Public-M@RS gepresenteerde archieven en verzamelingen van Mercedes-Benz Classic laten belangstellenden overal ter wereld kennismaken met het hart van het merk en documenteren de voortdurende wil tot innoveren sinds bijna 130 jaar autogeschiedenis.

Volgens het merk vormen de archieven van Mercedes-Benz Classic één van de grootste industriële archieven in Europa en hun omvang is uniek in de auto-industrie. In 1936 kreeg ingenieur Max Rauck officieel de opdracht van Daimler-Benz om  historische literatuur en beeldmateriaal te verzamelen en te onderzoeken met het doel een historisch archief in te richten en te onderhouden.  Public-M@RS geeft het publiek nu online toegang tot het resultaat van het werk van Rauck en zijn opvolgers.