XXImo stopt definitief met hoofdsponsoring FC Twente

XXImo, leverancier van Mobility Cards voor de zakelijke rijder, zal de optie om het hoofdsponsorcontract met FC Twente te verlengen, definitief niet lichten.

De overeenkomst loopt tot het eind van het seizoen 2014/2015. Het bedrijf had FC Twente al in december 2014 laten weten niet onder dezelfde voorwaarden door te gaan met het sponsorschap. Er was toen wel de bereidheid te kijken naar een andere invulling, mede omdat uit door de club gepresenteerde cijfers een snel herstel te verwachten was. Die weg is definitief afgesloten, "nu is gebleken dat de clubleiding van FC Twente gedurende lange tijd een onjuiste voorstelling van zaken heeft gegeven voor wat betreft de financiële gezondheid van de club", stelt XXImo. De onderneming voegt zich bij het oordeel van de Raad van Commissarissen dat er sprake is geweest van misleiding door de clubleiding. Om die reden stopt XXImo.

Patrick Bunnik, CEO van XXImo: "In de eerste periode zagen we onze naamsbekendheid ook flink groeien. In de loop van ons sponsorschap is echter gebleken dat de situatie niet was zoals deze ons is voorgespiegeld. Wij moesten dat uit de krant lezen. Wij zijn dan ook teleurgesteld in de clubleiding die een verkeerde weergave van de financiële situatie en de snelheid van herstel heeft gegeven. Ons merk staat voor honderd procent betrouwbaarheid en transparantie als betaalsysteem en is op geen enkele manier meer te verenigen met de huidige situatie. Onze keus heeft nadrukkelijk niets te maken met de tegenvallende sportieve prestaties van FC Twente."

Overigens werd vanochtend bekend dat de licentiecommissie van de KNVB opnieuw FC Twente drie competitiepunten in mindering brengt, omdat de club zich niet heeft gehouden aan het plan van aanpak voor financieel herstel.

XXImo stopt definitief met hoofdsponsoring FC Twente - Automobielmanagement.nl

XXImo stopt definitief met hoofdsponsoring FC Twente

XXImo, leverancier van Mobility Cards voor de zakelijke rijder, zal de optie om het hoofdsponsorcontract met FC Twente te verlengen, definitief niet lichten.

De overeenkomst loopt tot het eind van het seizoen 2014/2015. Het bedrijf had FC Twente al in december 2014 laten weten niet onder dezelfde voorwaarden door te gaan met het sponsorschap. Er was toen wel de bereidheid te kijken naar een andere invulling, mede omdat uit door de club gepresenteerde cijfers een snel herstel te verwachten was. Die weg is definitief afgesloten, "nu is gebleken dat de clubleiding van FC Twente gedurende lange tijd een onjuiste voorstelling van zaken heeft gegeven voor wat betreft de financiële gezondheid van de club", stelt XXImo. De onderneming voegt zich bij het oordeel van de Raad van Commissarissen dat er sprake is geweest van misleiding door de clubleiding. Om die reden stopt XXImo.

Patrick Bunnik, CEO van XXImo: "In de eerste periode zagen we onze naamsbekendheid ook flink groeien. In de loop van ons sponsorschap is echter gebleken dat de situatie niet was zoals deze ons is voorgespiegeld. Wij moesten dat uit de krant lezen. Wij zijn dan ook teleurgesteld in de clubleiding die een verkeerde weergave van de financiële situatie en de snelheid van herstel heeft gegeven. Ons merk staat voor honderd procent betrouwbaarheid en transparantie als betaalsysteem en is op geen enkele manier meer te verenigen met de huidige situatie. Onze keus heeft nadrukkelijk niets te maken met de tegenvallende sportieve prestaties van FC Twente."

Overigens werd vanochtend bekend dat de licentiecommissie van de KNVB opnieuw FC Twente drie competitiepunten in mindering brengt, omdat de club zich niet heeft gehouden aan het plan van aanpak voor financieel herstel.