De Raad is "na rijp beraad tot de conclusie gekomen dat de vennootschap de komende jaren een chief financial officer nodig heeft met meer operationele ervaring en capaciteiten dan de huidige cfo."

De financiële huishouding van Stern Groep is weliswaar op orde, maar de komende jaren moet de verbetering van de resultaten vooral komen uit de verdere optimalisering van de operationele processen van de werkmaatschappijen en de benutting van internet en andere communicatiemiddelen. "De heer Ten Brink heeft zich op financieel gebied bewezen maar ontbeert de vereiste ervaring en leiderschap om met Stern Groep de volgende stap te maken in de ontwikkeling van het concern."
Hem is een, volgens Stern, passende alternatieve functie aangeboden, "maar hij heeft laten weten daar geen gebruik van te willen maken. Ook is een gesprek over een mogelijke minnelijke regeling tot dusverre niet mogelijk gebleken".