Brezan verwacht dat de teller eind dit jaar op vijfhonderd deelnemers staat. "Daarna willen we doorgroeien tot maximaal duizend bedrijven", zegt commercieel directeur Frank Doorenbos.

Om de Kentekenloket-autobedrijven optimaal voor te bereiden op hun start, krijgen zij in de komende weken promotiedames over de vloer. Initiatiefnemer Brezan Automaterialen heeft een groep van vijftien vrouwen samengesteld die in teams ieder Kentekenloket-autobedrijf gaan bezoeken. Zij brengen promotiemateriaal langs en verlenen waar nodig hulp bij het installeren van de software voor het overschrijven van kentekens.

Het tijdens Autoprof Gorinchem gelanceerde Kentekenloket is bedoeld voor bedrijven (universele autobedrijven, dealers, bandenservice) die klant zijn bij Brezan. Achterliggende gedachte is dat wanneer deze bedrijven auto’s (maar ook caravans, motoren en scooters) tenaamstellen, zij extra diensten kunnen aanbieden. Daarbij valt te denken aan een aankoopkeuring, check van de kilometertellerstand, bandencontrole, diagnoserapport of kortingsbon voor onderhoud en/of een APK.