Een filmpje van de truck vol met zware geweren bewapende jihadisten met het logo van Oberholtzer’s bedrijf Mark-1 Plumbing en zijn telefoonnummer duidelijk zichtbaar verscheen onlangs op internet. De loodgieter ontving daarna meer dan duizend bedreigende telefoontjes aan het adres van zichzelf, zijn gezin en zijn werknemers. Hij moest zijn huis een week verlaten om aan de dreigementen te ontkomen. In die tijd kon hij ook zijn werkzaamheden niet uitvoeren.

Bezoek FBI 

Oberholtzer kreeg bovendien bezoek van de FBI die hem aanraadde waakzaam en voorzichtig te zijn. Hij vervolgt de dealer nu voor 1 miljoen dollar aan gederfde inkomsten omdat die heeft verzuimd die bedrijfsinformatie van de auto te halen voordat die verder werd doorverkocht. Een woordvoerder van de dealer stelt dat zijn bedrijf niet verantwoordelijk is voor het feit dat de auto eerst in Turkije en vervolgens in de handen van terroristen belandde. "Wij hebben hem daar niet naartoe geëxporteerd."

Bekijk onderstaand het filmpje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding